Hlavní obsah

Tipsarevič: Štěpánek mi ukázal prostředníček a sprostě mě urážel

Marek BurkertPrávo

Místo, aby se radoval z vítězství v pětihodinové bitvě se spoluhráči na srbské lavičce, sápal se Janko Tipsarevič na tu českou. Až později vyšlo najevo proč. Vítěz maratónské dvouhry si stěžoval, že mu poražený Radek Štěpánek místo podání ruky ukázal vztyčený prostředníček a ještě přidal sprosté urážky.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Janko Tipsarevič rozmlouvá s umpirovým rozhodčím Pascalem Mariou

Článek
Fotogalerie

Závěr vyhroceného boje, při němž tekly nervy oběma stranám, vzbudil největší emoce na samý závěr. Tipsarevič po letmém kontaktu se Štěpánkovou rukou ignoroval nabídnutou pravici českého kapitána Jaroslav Navrátila a chvíli se zdálo, že jde seřvat sběrače. Měl ale políčeno na Štěpánka. „Na síti mi ukázal vztyčený prostředníček a ještě mi řekl, že jsem smradlavá p...," prohlásil viditelně šokovaný Tipsarevič, kterého musel na kurtu krotit srbský kapitán Bogdan Obradovič.

Hned po skončení zápasu se na Twitteru objevily zprávy od lidí, kteří si Štěpánkova neslušného gesta povšimli. „Nevím, proč tak vyváděl. Ruku jsem mu podal. Asi měl radost, že vyhrál pětihodinový zápas. To se ani nedivím," utrousil Štěpánek. „Možná mu Radek něco řekl, nevím. Byl jsem od toho daleko. Už bych to nechal být," prohlásil Navrátil.

Srbská strana ale nehodlala podivný incident jen tak přejít. „Víte, já věřím u lidí v jejich nejlepší stránky. Když Radek upadl, přeskočil jsem síť a šel jsem se podívat, zda je v pořádku. Hráli jsme přes pět hodin a on mi na konci zápasu ukáže prostředníček... To je tenista Radek Štěpánek. Neptejte se mě, co na to říkám, a napište, co si o tom myslíte," vyzýval Tipsarevič.

Napětí z vyhroceného závěru úvodního dne se může přenést i do dnešního odpoledne. Oba aktéři figurovali v předpokládaných deblových dvojicích, jež mají od 15 hodin nastoupit na antuku v O2 Areně. Berdych se Štěpánkem versus Tipsarevič se Zimonjičem. Ale kdo ví, jak páteční předpůlnoční mela sestavami ještě zamíchá.

Reklama

Související témata: