Hlavní obsah

Bude to nechutné. Peťa se ale ve čtvrtfinále Wimbledonu kousne, věří Kvitové kouč Kotyza

Tenistku Petru Kvitovou nečeká ve čtvrtfinále Wimbledonu žádná hvězda, ale nepříjemná Belgičanka. "Očekávám, že to bude nechutný, ale je to čtvrtfinále. Peťa se kousne!" věřil své svěřenkyni trenér David Kotyza před úterním zápasem s Kirsten Flipkensovou.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Petra Kvitová.

Článek

Flipkensovou Kotyza přirovnal ke Španělce Carle Suárezové, kterou Kvitová porazila v pondělí v osmifinále 7:6 a 6:3. "Malinko je tam podobnost. Flipkensová ale líp servíruje a má nepříjemnější čop," přirovnal trenér.

Třiadvacetiletá Kvitová nemá Flipkensovou příliš v oblibě. Na turnajích okruhu WTA s ní dvakrát prohrála a porazit ji dokázala jen předloni ve Fed Cupu. V Miami letos česká tenistka dokonce dostala od Belgičanky 'kanára'.

Letos je to houpačka

Stejně jako Kvitová nehleděl její trenér v pavouku daleko. Ve čtvrtfinále přitom měla Kvitová teoreticky narazit na světovou dvojku Victorii Azarenkovou z Běloruska, v semifinále případně na Rusku Marii Šarapovovou. Obě už jsou ale dávno z turnaje pryč a pro sázkové kanceláře je Kvitová nyní druhou favoritkou na titul.

"Letos je to taková houpačka, že se bavíme jenom o dalším zápase a ne o tom, kam máme dojít," připomněl Kotyza, že Kvitová má v sezóně výpadky. "Je to pro ni těžká situace. Hraje nejdůležitější turnaj v roce, ale na druhé straně její nejoblíbenější. Cítí se tu dobře. Měla tu výsledky. Je předpoklad, že zas bude," věří kouč.

Problémy se stehenním svalem pokračují

Od pádu v prvním kole má Kvitová problémy s pravou nohou. Hraje s tejpem pod kolenem, na kotníku i zezadu na stehenním svalu. V sobotu ale musel odjet z Londýna její fyzioterapeut Kristián Bajza. "Kristián řekl, co všechno mají dělat a podle toho ji tejpujou. Je dobrý, že je Petra zná. Má s nimi zkušenostmi," řekl Kotyza.

Kvitová se musela v duelu se Suárezovou vypořádat jako nasazená osmička a předloňská vítězka Wimbledonu s rolí favoritky. "Jméno nic velikého, ale šikovná hráčka, kvalita dobrá. Pro ni je obtížné hrát s touhle rolí favoritky. Není jednoduché se porovnat na hřišti," řekl Kotyza. Ve stejné roli bude Kvitová i v úterý proti Flipkensové, která je ve čtvrtfinále Wimbledonu poprvé v kariéře.

Reklama

Související témata: