Hlavní obsah

Liberec - Budějovice 4:2Po přestřelce „severu proti jihu“ jde Liberec před Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Baluta 1 : 0
14. Ledecký 1 : 1
16. Brandner 1 : 2
23. Potočný 2 : 2
53. Musa 3 : 2
70. Mara (penalta) 4 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Chyby v obraně, šest gólů a dvě otočky ve skóre. V napínavé dohrávce 11. kola mezi Libercem a Českými Budějovicemi vedli jako první domácí, pak i hosté. Přestřelku "severu proti jihu" nakonec zvládli lépe modrobílí. Slovan vyhrál 4:2, přestože mu chyběli tři hráči základní sestavy: stoper Kačaraba a záložníci Oscar s kapitánem Breitem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce se radují z úvodní branky v duelu s Českými Budějovicemi.

Článek
Fotogalerie

První čtvrtina zápasu byla divoká. Obrany na obou stranách chybovaly a útočníci toho dokázali využít. Liberec brzy poslal do vedení Alexandru Baluta, České Budějovice však dokázaly dvěma slepenými góly během 75 vteřin skóre otočit. Náskok však hosté udrželi jen osm minut.

Přestřelku paradoxně odstartovalo smolné zranění jednoho z nejlepších střelců Dynama Michaela Rabušice, který za Slovan v minulosti hrál a před sedmi lety mu pomohl k mistrovskému titulu. Návrat k Nise mu zhořkl... Když byl u laviček ošetřován, Liberec v 7. minutě otevřel skóre. Petar Musa nejprve trefil tyč, jenže míč se odrazil k volnému Balutovi a ten neměl před odkrytou bránou problém skórovat.

Rabušic nakonec musel v 10. minutě vystřídat. Místo něj na hřiště naskočil David Ledecký a ve 14. minutě hlavou po centru Jiřího Kladrubského vyrovnal. A hned v 16. minutě Jihočeši slavili podruhé. Po autovém vhazování a skvělé nahrávce za obranu od Zinedina Mustedanagiče skóroval Patrik Brandner.

Tým Pavla Hoftycha se z šoku rychle oklepal. Ve 23. minutě byl výsledek opět nerozhodný. Na 2:2 srovnal po zaváhání Kladrubského hlavou Roman Potočný.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce se radují z úvodní branky v duelu s Českými Budějovicemi. Zleva autor gólu Alexandru Baluta a Matěj Hybš.

Nástup po pauze patřil znovu modrobílým. Hned po pauze pálil z úhlu Musa, Jindřich Staněk vyrazil na rohový kop. V 51. minutě zase po střele Potočného vykopával z brankové čáry balon Tomáš Sivok, jenž se vrátil na hřiště po jednozápasovém trestu za červenou kartu. Za dvě minuty však Severočeši opět vedli. Po rohovém kopu na zadní tyč nedal Musa Staňkovi šanci.

Slovan pak odskočil o dvě branky dvacet minut před koncem, kdy pokutový kop za faul Kladrubského na Potočného s přehledem proměnil Kamso Mara. Pátý gól domácích v podání Baluty po konzultaci s VAR neplatil.

Liberec tak prodloužil sérii neporazitelnosti s Českými Budějovicemi na svém stadionu na patnáct zápasů v řadě (trvá již od roku 1996) a v tabulce se dostal díky lepšímu skóre před pražskou Spartu.

11. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice 4:2 (2:2)
Branky: 7. Baluta, 23. Potočný, 53. Musa, 70. Mara z pen. - 14. Ledecký, 16. Brandner. Rozhodčí: Rejžek - Paták, Poživil - Houdek (video). ŽK: Hybš, Baluta, Musa, Karafiát, Fukala - Helešic, Kulhánek, Kladrubský. Diváci: 2936.
Liberec: Nguyen - Fukala, Chaluš, Mikula, Hybš - Karafiát, Mara - Malinský, Baluta (85. Beran), Potočný (77. Pešek) - Musa (75. Kuchta). Trenér: Hoftych.
Č. Budějovice: Staněk - Kladrubský, Havel, Sivok, Helešic - Kulhánek (75. Javorek), Havelka - Brandner (62. Delarge), Mustedanagič, Schranz - Rabušic (10. Ledecký). Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: