Hlavní obsah

Budějovice - Plzeň 3:2 SNSpasil Pech Modrého? Drama v Budějovicích rozhodly nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Schleiss 0 : 1
31. Kodýtek 0 : 2
37. Pech 1 : 2
38. Valský 2 : 2
60. Pech (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Českých Budějovic zdolali v předehrávce 13. kola extraligy doma Plzeň 3:2 po samostatných nájezdech a zabrali po sérii devíti porážek, během kterých získali jen tři body. Kouč Motoru Jaroslav Modrý měl od vedení po úterní prohře v Kladně 1:2 ultimátum, že v případě další porážky na lavičce skončí. V rozstřelu rozhodl Lukáš Pech.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Motoru České Budějovice se radují z vítězství na samostatné nájezdy.

Článek
Fotogalerie

Motor se musel obejít bez dvou zraněných opor - brankáře Dominika Hrachoviny a kanonýra Milana Gulaše, kteří se zranili v Kladně. Ve 3. minutě se ujali hosté snadno vedení. Rozehrávku gólmana Strmeně za brankou zblokoval Kodýtek a Schleiss skóroval do prázdné klece.

Jihočeši odpověděli tlakem, při kterém měl největší šanci Toman, ale gólman Pavlát zasáhl lapačkou. Na druhé straně mohl zvýšit Kodýtek, který nastoupil k jubilejnímu 300. utkání v extralize, ale sám před Strmeněm minul. Domácí se ubránili při Šenkeříkově trestu a při Štenclově vyloučení před pauzou trefil Dvořák z dorážky horní tyč.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeň střílí první branku.

Strmeň kryl v úvodu druhé části Langovu šanci. První přesilovku domácím nabídl faulem Baránek, Pavlát ale pokusy Hanzla a Šenkeříka chytil. S koncem početní výhody neproměnil Vopelkovu přihrávku Valský. V polovině utkání při Marcelově pobytu na trestné lavici zvýšil po Rekonenově šanci z dorážky do odkryté branky Kodýtek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Českých Budějovic Jaroslav Modrý během utkání 13. kola extraligy proti Plzni.

Motor se dočkal gólu také v početní výhodě při Mertlově trestu. Hanzlova střela ještě za Pavlátem neskočila, ale puk se odrazil k Pechovi, který u levé tyče snadno snížil. A hned za 41 sekund Jihočeši ztrátu smazali. Tomeček ještě možnost nevyužil, ale Valský z dorážky po Pechově práci před brankou vyrovnal.

Do závěrečné části nastoupili domácí aktivně, ale Pavlát odolával i při Baránkově trestu a kryl i střelu explzeňského Dzierkalse, který zakončil vlastní individuální akci. Plzeň nevyužila přesilovku při Vopelkově trestu. V 53. mohl vrátit hostům vedení Kodýtek a z dorážky z levé tyče neuspěl ani Rekonen. Na druhé straně po přečíslení nepřekonal Pavláta Toman.

Nastavení nerozhodlo a v nájezdech se prosadil jako jediný v páté sérii Pech.

Předehrávka 13. kola hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Pech (M. Hanzl, Šenkeřík), 38. Valský (Pech), rozhodující sam. nájezd Pech - 3. Schleiss (Kodýtek), 31. Kodýtek (Rekonen, Zámorský). Rozhodčí: Jeřábek, Kika - Rampír, Zíka. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 5306.
České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, P. Marcel, Šenkeřík, Kachyňa, Bindulis - Vopelka, M. Hanzl, Dzierkals - Karabáček, Pech, Čachotský - V. Tomeček, M. Toman, Strnad - Z. Doležal, Koláček, F. Přikryl. Trenér: Modrý.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Kaňák, Vitaloš, Baránek, Kremláček, Houdek - Rekonen, Kodýtek, Schleiss - A. Dvořák, Mertl, Hrabík - Adamec, Malát, Blomstrand - Bitten, M. Soukup, M. Lang. Trenér: Kořínek.

Reklama

Související témata: