Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 1:2 PPKlepiš trefil výhru Rytířů, Indiáni berou jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Kubík 0 : 1
27. Zámorský 1 : 1
64. Klepiš 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Kladna zvítězili ve 21. kole extraligy na ledě Plzně 2:1 v prodloužení a ukončili tak sérii osmi porážek ve vzájemných zápasech se Západočechy. Po povedené úvodní dvacetiminutovce vedli hosté po trefě Adama Kubíka, jenže během prostřední části vyrovnal na 1:1 Petr Zámorský a po bezbrankové třetí třetině zajistil Rytířům druhý bonusový bod v prodloužení Jakub Klepiš, který potrestal hru Indiánů bez brankáře. Plzeň si tak připsala třetí prohru za sebou.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Kladno si z ledu Plzně odvezlo cennou výhru

Článek

Úvodní třetinu ovládli lépe bruslící hosté, kteří se dostali rychle do tempa i díky početní výhodě. Nebezpečnou teč Berana ale dokázal vyrazit Pavlát a gólman domácích si poradil v 11. minutě i s podobnou šancí Pytlíka po kladenském tlaku.

Indiáni poprvé ohrozili gólmana Brízgalu až v 16. minutě, kdy nekrytý Mertl zblízka pálil jen doprostřed branky. Naopak faul Baránka dokázal necelé tři minuty před první sirénou potrestat po ideální křížné přihrávce Plekance přesnou ranou bez přípravy z pravého kruhu Kubík.

Do prostřední části vstoupili o poznání aktivněji domácí, jenže Kodýtek pálil zblízka v gólové pozici nad a za chvíli během plzeňské přesilovky musel Pavlát zlikvidovat střelu Plekance z brejku dvou na jednoho. Ve 27. minutě už domácí díky Zámorského ráně bez přípravy od modré čáry vyrovnali na 1:1.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Majitel Rytířů Jaromír Jágr z Kladna.

Po polovině utkání probudil emoce na ledě Bitten vyhranou bitkou proti Sotnieksovi a při následné kladenské přesilovce Pavlát zázračně svým pravým betonem vyrazil Procházkovu střelu do odkryté branky.

Jinak se hosté v závěru druhé třetiny spíše bránili náporu domácích a po sérii vyloučení a nedovoleném zákroku Plekance nabídli soupeři dlouhou přesilovku čtyři na tři. Rytíře během ní od pohromy uchránila po bombě Schleisse pouze horní tyčka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jakub Babka z Kladna, Jan Schleiss z Plzně.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky Kubík vypálil z brejku dvou na jednoho příliš slabě a domácí poté nezužitkovali dvě přesilové hry, když je srážely kombinační nepřesnosti. Naopak v 53. minutě z dalšího protiútoku zahrozil svým pokusem z mezikruží Sotnieks. Rytíři následně nepotrestali vyloučení Holešinského a muselo se prodlužovat.

Během nastavení sice nejprve neproměnil bekhendový blafák tváří v tvář Pavlátovi Melka, ale v 64. minutě při třetím plzeňském odvolání gólmana při prodloužení v sezoně potrestal chybnou rozehrávku domácích trefou do prázdné branky Klepiš.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Zámorský (A. Dvořák, Mertl) - 18. Kubík (Plekanec, Ticháček), 64. Klepiš. Rozhodčí: Sýkora, Úlehla - Brejcha, J. Svoboda. Vyloučení: 7:8, navíc Bitten - Sotnieks 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 4582.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Baránek, Kaňák, Houdek, Kremláček, Kvasnička - Holešinský Kodýtek, Schleiss - Rekonen, Mertl, Sedlák - Hrabík, Malát, Suchý - Adamec, Bitten, Lang - A. Dvořák. Trenér: Kořínek.
Kladno: Brízgala - Slováček, Kehar, Sotnieks, Ticháček, Babka, Cibulskis - M. Procházka, Plekanec, Kubík - Indrák, Klepiš, Brodecki - Pytlík, Zikmund, Melka - Michnáč, Filip, Beran. Trenér: Vejvoda.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice