Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 4:5 SNPardubice vyhrály šlágr ve Vítkovicích a upevnily si vedení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Dej 1 : 0
8. Dvořák 1 : 1
8. Dvořák 1 : 2
13. Lakatoš 2 : 2
14. Radil 2 : 3
28. Kousal 2 : 4
34. Dej 3 : 4
37. Bukarts 4 : 4
65. Zohorna (rozhodující nájezd) 4 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zvítězili v dohrávce 21. kola extraligy na ledě druhých Vítkovic 5:4 po samostatných nájezdech a natáhli svou vítěznou sérii už na jedenáct zápasů. Rozhodující trefu si v nájezdech připsal Tomáš Zohorna a Východočeši před svým sokem zvýšili náskok v čele tabulky na sedm bodů. Ostravané teprve v devátém utkání sezony ztratili první body na domácím ledě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Gólová radost hokejistů Pardubic.

Článek

Souboj nejlepších nepřinesl žádnou taktickou nudu, dvě nejsilnější ligové ofenzívy vyprodukovaly za úvodních čtrnáct minut pět gólů. Zápas nabral od úvodního vhazování ostré tempo: už po čtyřiceti sekundách hosté propadli ve středním pásmu a domácí ukázkově sehráli přečíslení, které po Mikušově přihrávce do prázdné branky zakončil Dej.

Hosté kontrovali Zohornovou šancí, kterou zastavila tyč, pak ale dokázali skóre v osmé minutě otočit během pětadvaceti sekund a v jednom střídání slepenými góly obránce Dvořáka. Ten nejprve překonal Stezku bombou od modré čáry, aby si krátce po buly zajel za vítkovickou obranu na Košťálkův pas a puk po jeho střele prošel mezi Stezkovými betony za brankovou čáru.

Domácí srovnali ve své silné disciplíně - přesilovce - kterou ze své oblíbené pozice na kruhu třináctým gólem sezony zužitkoval nejproduktivnější hráč soutěže Lakatoš. Ale už za 32 sekund si hosté vzali vedení zpět rovněž v přesilové hře, kterou podobně ranou z kruhu využil Radil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Pardubic Roman Will.

Přestože divoký brankostroj poté ustal, stále se hrál rušný a zajímavý hokej. Východočeši ve 28. minutě dokonce utekli do dvougólového trháku po bleskové souhře mezi Radilem a Kousalem, jenž z první prudce prostřelil Stezku.

Domácí však znovu zvýšili otáčky a velkou aktivitou manko dotáhli. V 34. minutě si i na Kovářův pas najel Dej a přes faul dotírajícího beka bekhendem ze sóla překonal Willa. Svůj jedenáctý gól sezony navíc v 37. minutě po špatném pardubickém vyhození z pásma přidal pohotovým švihem Bukarts a bylo vyrovnáno.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Vítkovic Aleš Stezka a Tomáš Zohorna z Pardubic.

V třetí části měli trochu blíže k vítězství hosté, Stezka ale kryl nebezpečné pokusy Radila i Říčky. Utkání se proto protáhlo až do nájezdů, v nichž hosté zásluhou Urbana a Zohorny proměnili hned dva úvodní, zatímco za domácí skóroval pouze Fridrich.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 4:5 po sam. nájezdech (2:3, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Dej (Mikuš), 13. Lakatoš (Roberts Bukarts, Marosz), 34. Dej (L. Kovář), 37. Roberts Bukarts (L. Kovář, Kalus) - 8. T. Dvořák (Poulíček), 8. T. Dvořák, 14. Radil (Čerešňák, Říčka), 28. R. Kousal (Radil, T. Zohorna), rozhodující nájezd T. Zohorna. Rozhodčí: Hradil, Kika - Axman, Lederer. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:1. Diváci: 6542.
Vítkovice: Stezka - Raskob, Koch, Mikuš, Gewiese, Stehlík, L. Kovář - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Bernovský, Krieger, Roberts Bukarts - Kalus, Lindberg, Dej - Krejsa, Marosz, Lednický. Trenér: Holaň.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Bučko, Vála - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Matýs, Cienciala, Říčka - Koffer, Poulíček, Paulovič - Rouha, Rákos, Urban. Trenér: Rulík.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice