Hlavní obsah

Litvínov - Třinec 1:2 PPVerva trápila mistra, výhru Ocelářů trefil Marcinko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Růžička 0 : 1
26. Estephan 1 : 1
61. Marcinko 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince zvítězili ve 22. extraligovém kole v Litvínově 2:1 v prodloužení a svého soupeře zdolali pošesté v řadě. Oceláři vyhráli šestý z posledních sedmi zápasů a upevnili si čtvrté místo. Gólem a nahrávkou se na tom v přesilovkách podíleli útočníci Martin Růžička a Tomáš Marcinko, který po 31 vteřinách rozhodl prodloužení. Verva doma prohrála po čtyřech výhrách a zůstala dvanáctá.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Tomáš Marcinko z Třince, Janis Jaks z Litvínova a brankář Litvínova Denis Godla.

Článek

V úvodu utkání třinecký útočník Roman zamířil vedle. Jeho spoluhráč Marcinko v deváté minutě nepřekonal forhendem domácího brankáře Godlu. Šance si vytvořila i Verva. Gólman Mazanec si však poradil s Kudrnovým zakončením a Wesley vypálil vedle.

Zatímco v první části byl poměr střel téměř vyrovnaný, ve druhé Litvínov obhájce titulu přestřílel. Přesto oba celky vstřelily po jedné brance. Abdul s Gutem jeli sami na Mazance, ale prvního jmenovaného fauloval při střele Hrehorčák a domácí dostali možnost trestného střílení. Zodpovědnost na sebe vzal Estephan, jenž střelou k tyči v čase 26:00 otevřel skóre. Kanadský útočník vstřelil sedmý gól v sezoně a zaokrouhlil počet bodů na dvacet.

Za Oceláře odpověděl v 36. minutě v početní výhodě rovněž jejich nejproduktivnější hráč. Hrňa nabil na střelu z kruhu Růžičkovi a třinecký kapitán dvanáctým zásahem v ročníku vyrovnal. Litvínovským mohl vrátit vedení v dalším oslabení Straka, jenže sám před Mazancem neuspěl.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova hostili ve 22. kole Tipsport extraligy Třinec

Ve třetí třetině naopak měli více ze hry Slezané, gól však nevstřelili. Ve 47. minutě mohl dokonat obrat Chmielewski, jenže z dorážky do poloodkryté branky zamířil vedle.

V závěru poslední dvacetiminutovky byl ale vyloučen domácí kapitán Sukeľ a hosté si přenesli přesilovou hru do prodloužení. V něm Růžička našel u tyče Marcinka a slovenský útočník pátou trefou v sezoně vyzrál na krajana Godlu. Oceláři venku bodovali i v osmém zápase tohoto extraligového ročníku.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Estephan z trest. střílení - 36. M. Růžička (Hrňa, Marcinko), 61. Marcinko (M. Růžička, Daňo). Rozhodčí: A. Jeřábek, Úlehla - Ondráček, Hynek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 3469.
Litvínov: Godla - D. Zeman, Zile, Jaks, Strejček, Wesley, Demel, Freibergs - Abdul, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Hlava, Gut, P. Straka - Havelka, Berka, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Adámek, Jaroměřský, Zahradníček - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Kurovský - Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski - Hrňa, Dravecký, Buček. Trenér: Moták.

Reklama

Související témata: