Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 3:2 SNVítkovice pokořily Plzeň až po nájezdech, rozhodl Mueller

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Schleiss 0 : 1
44. Krieger 1 : 1
46. Pour 1 : 2
48. Marosz 2 : 2
60. Mueller (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic zdolali v 28. kole extraligy Plzeň 3:2 po samostatných nájezdech. Hosté dvakrát vedli, ale Ostravané vždy vyrovnali a v nájezdech zásluhou Petera Muellera získali bonusový bod. Západočeši dokázali poosmé za sebou bodovat, Vítkovice teprve podruhé v sezoně na domácím ledě nezískaly plný počet bodů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Rostislav Marosz z Vítkovic a Petr Kodýtek z Plzně během buly.

Článek

Domácí měli v úvodní desetiminutovce více ze hry díky dvěma přesilovým hrám, ale soupeř je nepustil do žádné vyložené šance. Až ve 12. minutě se Krieger protáhl před Pavláta, ale kličku nedotáhl a puk nahozený před prázdnou bránu nenašel adresáta z vítkovických řad.

Plzeň se soustředila především na obranu. Ve 26. minutě ale ohrozila i domácí branku a šanci Suchého zastavil Klimeš, který nahradil nemocnou jedničku Stezku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lukáš Krenželok z Vítkovic stíní a brankáři Plzně Dominiku Pavlátovi.

Opatrně vedený duel pak okořenila pěstní výměna mezi Kalusem a Houdkem, která neměla jasného vítěze, a v závěru druhé části přišly chvíle Západočechů. V přesilovce je rozjásal dorážkou z brankoviště Hrabík, video však prokázalo, že puk kopnul bruslí. Ale sekundu před koncem druhé části zakončil hostující brejk ranou pod horní tyč Schleiss a tentokrát už gól platil, i když ho znovu posuzoval sudí u videa.

Navzdory obdrženému gólu začaly Vítkovice třetí část aktivně a povedlo se jim i rychle vyrovnat. Mueller ve středním pásmu ideálně sklepnul puk do jízdy Kriegerovi, který se natlačil před Pavláta a bekhendem zaznamenal už svůj dvanáctý gól.

Domácí nadšení ale vzápětí zkrotil Pour, který nenápadnou střelou přes beka podruhé překonal Klimeše. Divoká pasáž ale přinesla i další rychlou změnu skóre. Domácí zachytili hostující rozehrávku a Marosz po souhře s Lakatošem švihem pod břevno vyrovnal.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Plzně Petr Kodýtek a Lukáš Kaňák sledují puk, Peter Krieger z Vítkovic se poroučel na led.

Vítkovice mohly skóre i otočit, ale Krieger ani Bukarts v závěru řádné doby Pavláta nepřekonali. A v prodloužení hrál s hosty čas, protože při risku s power play dostali od Fridricha gól do prázdné brány až po uplynutí hrací doby. Druhý bod si tak Vítkovičtí zajistili v nájezdech, ten rozhodující proměnil Mueller.

Ostrava - 28. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 44. Krieger (Muller, Fridrich), 48. Marosz (Lakatoš), rozhodující nájezd Mueller - 40. Schleiss (Kodýtek), 46. Pour (Kodýtek, Suchý). Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 2:2, navíc Kalus (Vítkovice) a Houdek (Plzeň) oba 5 minut. Bez využití. Diváci: 5425.
Vítkovice: Klimeš - Raskob, Koch, Mikuš, Grman, Stehlík, Gewiese, L. Kovář - Lakatoš, Marosz, Fridrich - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Kalus, Dej, Bernovský - Půček, L. Krenželok, Lednický. Trenér: Holaň.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Baránek, Piskáček, Budík, Kaňák, Houdek - Schleiss, Kodýtek, Hrabík - Suchý, Malát, Pour - Lang, Mertl, Rekonen - A. Dvořák, Bitten, Adamec. Trenér: Kořínek.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice