Hlavní obsah

Budějovice - Brno 3:1Motor otočil utkání s Kometou, brněnská krize trvá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Horký 0 : 1
24. Gulaš 1 : 1
36. Hanzl 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Českých Budějovic porazili v nedělním 28. kole extraligy Brno 3:1 a uspěli tak ve 2500. zápase v nejvyšší domácí soutěži. Motor dokázal navázat na výhru nad ledě Třince, uspěl ve třetím z posledních čtyřech utkání a na poslední Kladno má náskok pěti bodů. Kometa prohrála počtvrté za sebou a uspěla jen v jednom z posledních devíti zápasů.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Petr Šenkeřík z Českých Budějovic odehrává puk u mantinelu.

Článek

První výraznější šanci měl domácí kapitán Gulaš, ale neprosadil se střelou z otočky. Skóre otevřeli hosté, když budějovická obrana neuhlídala Horkého, který zametl kotouč do branky kolem levé tyčky.

Následně zahrozili Jihočeši Tomeček s Vopelkou a Hanzlova řada zavřela hosty v pásmu, znovu však bez efektu. Domácí často chybovali z přemíry snahy. Nechali před brankou volného Strömberga, jenž nezpracoval přihrávku. Sám na Hrachovinu jel také Zbořil, který získal puk odrazem od bruslí rozhodčího. U levé tyčky se neprosadil Flek.

Do druhé části vstoupili domácí hodně aktivně. Neujala se rána Šenkeříka ani další pokusy jeho spoluhráčů, ve 24. minutě ale Pech ideálně našel Gulaše ve volné pozici mezi kruhy, který pohotovou střelou vyrovnal.

Nebezpečně vypálil také Vopelka, postupně se však dostávali ke slovu také hosté. Obrovskou příležitost měl ve 33. minutě Flek, nikým nehlídaný ale nepřekonal Hrachovinu. Potom se Jihočechům podařil rychlý protiútok a Hanzl jim doklepnutím zblízka zajistil vedení.

V úvodu třetí části stálo při Furchovi štěstí při Tomečkově teči, na protější straně úspěšně zasáhl Hrachovina proti pokusu Holíka. Ve 47. minutě mocně napřáhl Vopelka a trefil tyčku. Uklidňující třetí gól přidali domácí v přesilové hře, pěti sekund před vypršením trestu obránce Ščotky se přesnou střelou od modré čáry prezentoval Gazda.

Při vyloučení Gulaše mohl snížit Horký, ale neuspěl před Hrachovinou. Hosté ještě zkusili power play, za pouhou minutu však nestihli změnit stav.

HC Motor České Budějovice - HC Kometa Brno 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Gulaš (Pech), 36. M. Hanzl (Strnad), 51. Gazda (M. Hanzl, Pech) - 6. Horký (Ďaloga, Holík). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 5485.
České Budějovice: Hrachovina - Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Hovorka, Gazda -Valský, Pech, Dzierkals - Gulaš, M. Hanzl, Strnad - Přikryl, Toman, Čachotský - Tomeček, Vopelka, Drančák. Trenér: Modrý.
Brno: Furch - Ďaloga, Ščotka, Hrbas, Kučeřík, Holland, Gulaši, F. Němec - Horký, Holík, Flek - Koblížek, A. Zbořil, Zaťovič - Kollár, Strömberg, Šalé - Kratochvíl, Süss, Dufek. Trenér: Pešout.

Reklama