Hlavní obsah

Kladno - Plzeň 3:4Jágrův gól nestačil, Kladno zůstává poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hrabík 0 : 1
13. Dvořák 0 : 2
20. Jágr 1 : 2
20. Mertl 1 : 3
47. Kubík 2 : 3
56. Schleiss 2 : 4
63. Pytlík 3 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Kladna podlehli v utkání úterního 34. kola extraligy Plzni 3:4. Rytíři i díky gólu hrajícího majitele Jaromíra Jágra, jenž se trefil poprvé v sezoně, dorovnali manko 0:3, ale pak rozhodl v čase 55:52 v závěru přesilovky útočník Jan Schleiss. Poslední Středočeši neuspěli po třech zápasech, v nichž neztratili ani bod, Indiáni naproti tomu bodovali počtvrté v řadě, z toho potřetí vyhráli.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaromír Jágr překonává plzeňského gólmana Miroslava Svobodu.

Článek

První zápas v novém kalendářním roce měl pro Středočechy slavnostní nádech, neboť do něj nastoupili v bílých retro dresech z devadesátých let s paní Poldi na hrudi. Hosté však začali zcela bez jakéhokoliv sentimentu a už po 106 sekundách od úvodního buly šli do vedení, když Hrabík tečoval Zámorského pokus od modré čáry a využil tak brzkou přesilovku Indiánů po Slováčkově prohřešku.

Minutu na to pykal po faulu i hostující Mertl a Rytíři nebyli daleko od vyrovnání, když Jágr našel skvěle Kubíka, jenže tomu sebral radost pohotovým zákrokem Svoboda. Na konci šesté minuty byl v ideální pozici Sotnieks, radost domácím ale sebral znovu plzeňský gólman. Hosté byli produktivnější - ve 13. minutě zvýšil Dvořák na 2:0.

V 15. minutě se připomněl opět Jágr, když uvolnil Filipa, jenže ani on nenašel recept na Svobodu. Domácí pak nevyužili další přesilovku. Místo toho zvýšil ranou z pozice mezi kruhy Mertl. Ještě do pauzy ale přišla jen o 16 sekund později blesková odpověď Rytířů. Plekanec poslal prudkou přihrávku před brankoviště, kam najížděl Jágr a svou dlouhou holí usměrnil puk za Svobodova záda. Legendární útočník tak zaznamenal svůj první gól od dovršení padesátin, které oslavil loni v únoru.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaromír Jágr v kladenském retrodresu (vpravo) oslavuje svůj gól v duelu s Plzní.

Od druhé třetiny hájil místo Bowa branku Rytířů Brízgala. Snížit mohl Schleiss, jenže neuspěl. Celkově však šancí v porovnání s úvodní dvacetiminutovkou ubylo. Plzeňští pozorně bránili cenné vedení a Rytíři měli o to těžší cestu do zakončení. Krátce po polovině hrací doby byl však vyloučen Holešinský a domácí hráli přesilovku. V další dobré šanci neuspěl Kubík a minisouboj s ním vyhrál gólman Svoboda i ve 37. minutě.

Středočeši pak nepotrestali krosček Piskáčka, jehož pobyt na trestné lavici rozpůlila druhá přestávka, ale ani Pourův přestupek. Už necelou půlminutu po jeho návratu do hry však přišel gól naděje: Slováček sice na kruhu trefil hodně špatně kotouč při pokusu o ránu z první, ale pohotově si ho zpracoval Plekanec a předložil ho před prázdnou branku Kubíkovi - 2:3.

V 53. minutě dokázali Kladenští dokonce vyrovnat, když využili špatné rozehrávky Indiánů. Brodecki poslal kotouč střílenou přihrávkou do Svobodova brankoviště a Pytlík ho ze vzduchu pohotově doklepl do sítě. Jenže záhy musel na trestnou lavici Cibulskis a jen osm sekund před vypršením jeho trestu se z kruhu na bližší tyčku parádně trefil Schleiss. V závěru mohl po Jágrově akci vyrovnat Kubík, jenže nedal. A domácím už to pak nevyšlo ani v následné hře bez gólmana.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň 3:4 (1:3, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 20. Jágr (Plekanec, Kubík), 47. Kubík (Plekanec, Slováček), 53. Pytlík (Brodecki) - 2. Hrabík (Zámorský, Rekonen), 13. A. Dvořák (Adamec, Mertl), 20. Mertl (Holešinský), 56. Schleiss (Zámorský). Rozhodčí: Hradil, Kika - Ondráček, Hnát. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:2. Diváci: 4052.
Kladno: Bow (21. Brízgala) - Dotchin, Kehar, Slováček, Sotnieks, Babka, Cibulskis - Jágr, Plekanec, Kubík - Melka, Zikmund, O. Bláha - Brodecki, Filip, Michnáč - Indrák, Pytlík, M. Procházka - M. Beran. Trenér: O. Vejvoda ml.
Plzeň: Miroslav Svoboda - Zámorský, Kvasnička, Kaňák, Houdek, Piskáček, Malák - Hrabík, Kodýtek, Schleiss - Holešinský, Mertl, Pour - Rekonen, Bitten, M. Lang - Adamec, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice