Hlavní obsah

Budějovice - Plzeň 3:4 PPZámorský dovršil v prodloužení obrat hokejistů Plzně v Českých Budějovicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Blomstrand 0 : 1
16. Valský 1 : 1
22. Percy 2 : 1
40. Vondrka 3 : 1
43. Schleiss 3 : 2
58. Kodýtek 3 : 3
62. Schleiss 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně vyhráli v 39. kole extraligy v Českých Budějovicích 4:3 v prodloužení a připsali si třetí výhru za sebou. Obrat ze stavu 1:3 dovršil v čase 61:29 v přesilové hře obránce Petr Zámorský. Motor prohrál třetí z posledních čtyř zápasů, klesl na předposlední místo, ale svůj náskok před Kladnem zvýšil na čtyři body.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Plzně Miroslav Svoboda zasahuje.

Článek

Hosté začali aktivně, zatímco Jihočeši dlouho hledali cestu ven z obranného pásma. Plzeňského brankáře Svobodu až později rozehřály střely Gulaše nebo Vráblíka. Po chybě domácích na útočné modré čáře se ocitl v brejku Blomstrand a přestože byl tísněný zezadu Vráblíkem, otevřel skóre švihem z levého kruhu.

Zakrátko mohl u levé tyčky zvýšit Zámorský. Do první velké šance na straně Motoru se dostal v 10. minutě Dzierkals, který tečoval střelu Percyho. O pět minut později našel bojovník Toman před brankou volného Doležala, ale ten nepřelstil Svobodu. Vyrovnání zařídil Valský, jenž pálil z mezikruží po přesné nahrávce Hanzla z levé strany. Před první sirénou ještě zahrozil Vráblík.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva brankář Českých Budějovic Jan Strmeň, Kryštof Hrabík z Plzně a Kristofers Bindulis z Českých Budějovic.

Na začátku druhého dějství se vypravil dopředu po levé straně obránce Percy. Neprosadil se první střelou, ale přihrávka určená Valskému se ujala s nechtěným přispěním bránícího hráče. Domácí těžili z aktivního forčekingu, který plzeňským hráčům dělal potíže. K nebezpečné střele se dostal ze Západočechů pouze Suchý.

Motor ubránil vyloučení Percyho a kanadský bek se hned při návratu na led zapojil do přečíslení tři na dva, ale nevyšlo mu zakončení. Na straně soupeře se poté neujaly pokusy Suchého a Poura. Třetí gól dal z pravého kruhu veterán Vondrka pouhou vteřinu před druhou sirénou a zároveň vteřinu před vypršením trestu Maláta.

V úvodu třetí části zkoušel zakončit Dzierkals po objetí branky zezadu. Potom vypálil z mezikruží přes bránícího hráče plzeňský Schleiss a brankář Strmeň neudržel kotouč, který propadl za jeho záda. Ve 49. minutě budějovický Pech netrefil u levé tyčky odkrytou klec. O dvě minuty později jeli Pech s Gulašem sami na jediného obránce, ale domácí kapitán nemířil přesně.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Potyčka před brankou Jana Strmeně z Českých Budějovic.

Těžké chvíle pro Jihočechy nastaly vyloučením Vondrky, ale bránící čtveřice se vrhaly do střely a udržely nezměněný stav. Dvě a půl minuty před koncem zkusili hosté power play a po buly v útočném pásmu střelou zblízka vyrovnal Kodýtek.

V prodloužení se snažil protlačit kotouč do branky Valský, ale vrhl se na něho Pour a strhla se divoká bitka. Hosté dostali početní výhodu, kterou bleskově využil Zámorský.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň 3:4 v prodl. (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Valský (M. Hanzl, Dzierkals), 22. Percy, 40. Vondrka (Vráblík, Štencel) - 6. Blomstrand (A. Jiříček, Kvasnička), 43. Schleiss (Baránek, Zámorský), 58. Kodýtek, 62. Zámorský (Rekonen, Holešinský). Rozhodčí: Šír, Jaroš - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:3, navíc Valský - Pour oba 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 5592.
České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis - Gulaš, Pech, Vondrka - Valský, M. Hanzl, Dzierkals - Z. Doležal, Vopelka, Strnad - V. Tomeček, M. Toman, Koláček. Trenér: Čermák.
Plzeň: Miroslav Svoboda - Zámorský, Baránek, L. Kaňák, Houdek, A. Jiříček, Kvasnička - Pour, Suchý, Hrabík - Holešinský, Kodýtek, Schleiss - Rekonen, Mertl, Malát - M. Lang, Bitten, Blomstrand. Trenér: Kořínek.

Reklama