Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 2:3Bílí Tygři vyhráli v Olomouci a udrželi se ve hře o elitní čtyřku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Škůrek 1 : 0
11. Faško-Rudáš 1 : 1
27. Vlach 1 : 2
33. Flynn (trestné střílení) 1 : 3
37. Káňa 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli v 47. kole extraligy na ledě Olomouce 3:2, upevnili si šesté místo v tabulce a na sedmé Hanáky mají náskok sedmi bodů. Bílí Tygři se po čtvrtém vítězství za sebou udrželi i ve hře o přímý postup do čtvrtfinále, na čtvrtý Hradec Králové ztrácejí čtyři body.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Petr Jelínek z Liberce se raduje z gólu.

Článek

Do první výraznější šance se dostal v přesilové hře domácí Navrátil, ale Neužil se proti jeho pokusu přesunul včas. V sedmé minutě už se domácí dostali do vedení, přesnou střelou do horního rohu branky otevřel skóre Škůrek. Jenže Liberec brzy dokázal srovnat, když první přesilovou hru v zápase využil střelou z levého kruhu Faško-Rudáš. Přes čtyři tisíce diváků sledovalo vyrovnaný duel. Až ve 27. minutě se po nenápadné akci dostal puk v mezikruží k Vlachovi, který střelou mezi Konrádovy betony poslal Liberec do vedení.

Poté měla i díky přesilové hře více ze hry Olomouc, ale Neužil pokryl jak střelu Ondruška, tak dorážku Nahodila. Jenže poté olomoučtí hráči zastavili liberecký protiútok jen za cenu faulu a nařízené trestné střílení s přehledem proměnil Flynn. Vzápětí mohl v oslabení snížit olomoucký Káňa, jehož střelu vyrazil Neužil vyrážečkou nad branku. Stejný hráč se však prosadil o malou chvíli později, kdy tečoval za Neužilova záda nahození Rutara.

Na začátku třetí třetiny mohl dvakrát srovnat Strapáč, jenže napoprvé netrefil ideálně puk před odkrytou brankou a napodruhé proti jeho střele zblízka zasáhl Neužil, který tentokráte dostal šanci místo jedničky Kváči.

Liberecký brankář byl pozorný také při šikovné teči Káni i jeho následné dorážce. Srovnat mohl rovněž Navrátil, ale sám před Neužilem neuspěl a zamířil jen do hrudi dobře chytajícího brankáře hostů.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Liberce Jakub Neužil.

Liberec se soustředil hlavně na obranu a dostával se jen do náznaků šancí. Pět minut před koncem ale Balinskis přihrál před odkrytou branku Birnerovi, který ke smůle hostů netrefil puk ideálně a zamířil mimo tři tyče. Hosty to však mrzet nemuselo, těsný náskok uhájili až do závěrečné sirény.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Škůrek (Mareš, Navrátil), 37. J. Káňa (Rutar, Nahodil) - 11. Faško-Rudáš (Balinskis, Flynn), 27. J. Vlach (Dlouhý), 33. Flynn z trest. střílení. Rozhodčí: R. Šír, Vrba - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:3, navíc Nahodil (Olomouc) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 4306.
Olomouc: Konrád - Ondrušek, Dujsík, Škůrek, Mareš, T. Černý, Řezníček - Bambula, Nahodil, J. Káňa - Navrátil, P. Musil, Plášek - Strapáč, Kusko, Klimek - A. Rutar, Menšík, Anděl. Trenér: Tomajko.
Liberec: Neužil - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Derner, Kolmann, Ivan, Štibingr - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Flynn, P. Jelínek, Frolík - Rychlovský, J. Šír, Ordoš - Dlouhý, J. Vlach. Trenér: Augusta.

Reklama