Hlavní obsah

Hr. Králové - Ml. Boleslav 3:4 SNBruslaří vyhráli po nájezdech a mají jistý postup do předkola play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Jank 1 : 0
7. Roman 1 : 1
15. Söderlund 1 : 2
21. McCormack 2 : 2
31. Zachar 3 : 2
54. Pláněk 3 : 3
65. Klíma (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi si definitivně zajistili jak záchranu v extralize, tak postup do předkola play off. V 50. kole vyhráli na ledě Hradce Králové 4:3 po samostatných nájezdech, rozdílový pokus proměnil bývalý hráč soupeře Kelly Klíma. Mountfield tak nevyrovnal rekordní počin Liberce z ročníku 2016/17 a po deseti výhrách v základní hrací době za sebou padl.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jérémie Blain, Mislav Rosandič, Marek Zachar a Oliver Okuliar z Hradce Králové oslavují gól.

Článek

Východočechům pomohl do vedení už ve 38. sekundě kiks brankáře Novotného, jenž rozehrál kotouč v tísni a obránce Jank ho snadno zametl do prázdné branky. Snadný gól ale domácí ukolébal, začali kupit chyby v defenzivě a Boleslav ještě během první třetiny skóre otočila.

Výkonem v jejích řadách vyčníval Lantoši, jenž dvě šance neproměnil, ale těsně po konci přesilové hry dorazil jeho střelu do branky Roman. Když na druhé straně neuspěl v úniku Eberle, mezi hradecké zadáky pronikl Söderlund a po dlouhém pasu od Pýchy překonal Kiviaha bekhendovým blafákem.

Silné nástupy Východočechů z kabiny potvrdil 22 sekund po startu druhé třetiny další zadák McCormack, jehož pokus z dálky překvapil Novotného u vzdálenější tyče. Hradečtí už dostali hru pod kontrolu, Mladou Boleslav v prostřední části přestříleli 19:4.

Vedení si vzali zpět díky napadání dvojice Okuliar - Radovan Pavlík a přesné Zacharově ráně. Tým s nejlepší formou v extralize se ale příliš stáhl a dopřál Boleslavi několik možností na vyrovnání. Co se nepovedlo Malátovi a Bičevskisovi, to zvládl v 54. minutě obránce Pláněk, jehož dělovku v přesilové hře si Kiviaho hokejkou srazil pod břevno.

Domácí hokejisté tak přišli o šanci na rekord a v samostatných nájezdech neproměnili proti výtečnému Novotnému ani jeden pokus. Přesné trefy Kellyho Klímy a Šmerhy stačily hostům k vítězství a razítku na postup do předkola play off.

Hradec Králové je i nadále čtvrtý a drží se na pozici zajišťující přímý postup do čtvrtfinále, na pátý Liberec má náskok pět bodů. Bílí Tygři mají ale zápas k dobru.

50. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 3:4 po sam. náj. (1:2, 2:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Jank, 21. McCormack (Eberle), 31. Zachar (R. Pavlík) - 7. O. Roman (Lantoši, Malát), 15. Söderlund (Pýcha, Lintuniemi), 54. Pláněk (Lintuniemi, Bičevskis), rozhodující nájezd Kelly Klíma. Rozhodčí: A. Jeřábek, Ondráček I - Ondráček II, Hnát. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 4274.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Marcel - Lev, Cingeľ, Eberle - Werek, Lalancette, Okuliar - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Smoleňák, Zachar, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.
Mladá Boleslav: F. Novotný - Lintuniemi, Pýcha, Pláněk, Jánošík, R. Jeřábek, Štich - Lantoši, O. Roman, Malát - Kelly Klíma, Bičevskis, Söderlund - Šťastný, O. Najman, Šmerha - J. Stránský, Dvořáček, Lunter - D. Přibyl. Trenér: Kalous.

Reklama