Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 4:2Bída Indiánů pokračuje, Západočeši padli poosmé v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
150. Roman 1 : 0
22. Pour 1 : 1
22. Fořt 2 : 1
29. Bernad 3 : 1
53. Hrabík 3 : 2
59. Stránský 4 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 51. kole extraligy Plzeň 4:2 a uspěli ve třetím z posledních čtyř zápasů. Plzeň si naopak připsala osmou porážku za sebou, v tabulce je ale i nadále desátá. Bruslaři jsou s jednobodovou ztrátou dvanáctí. Gólem a asistencí se na výhře domácích podílel útočník Ondřej Roman.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z branky (archivní foto)

Článek

Středočeši doma prohráli čtyřikrát za sebou, bilance Plzně na kluzištích soupeřů byla ale ještě horší. Před dneškem venku prohrála šestkrát za sebou. V prosinci však Západočeši v Mladé Boleslavi dokázali vyhrát 1:0.

Bezbrankový stav vydržel do 15. minuty. V čase 13:29 byl vyloučen šestnáctiletý obránce Skok, který v minulé sezoně působil v dorostu Mladé Boleslavi, ale poté přestoupil do Plzně, a domácí jeho trest využili. Svobodu překonal po 37 sekundách početní výhody důrazný Roman.

Zároveň s gólem byl ale vyloučen mladoboleslavský útočník Šmerha a výhodu přesilové hry dostala i Plzeň. Brankáře Krošelje však hosté pokořit nedokázali.

Po 79 sekundách druhé třetiny přidal druhý gól přesně střílející Fořt, Indiáni ale dokázali na jeho branku rychle zareagovat. Krátce po buly, o osm sekund později, snížil Pour. Také domácí mohli následně rychle skórovat, Najman však už Svobodu nepřekonal.

Třetí branky se nakonec Mladá Boleslav dočkala v 29. minutě, kdy se od modré čáry prosadil obránce Bernad. Ideální šanci snížit měli hosté při Šmerhově pětiminutovém vyloučení, kdy navíc dostal menší trest Söderlund. Mladá Boleslav ale dvouminutové oslabení ve třech proti pěti přestála. Střelecky aktivní byl zejména Rekonen, řadu jeho pokusů zlikvidoval Krošelj, kterému jednou pomohla i tyč.

V 47. minutě mohl přiblížit domácí tým zisku tří bodů Lantoši, trestné střílení nařízené za faul Jaroměřského na něj ale neproměnil. Na Plzni ale bylo vidět odhodlání ukončit sérii nezdarů a už v 52. minutě se tak trenéři rozhodli k power play. A hostům se podařilo snížit. Krošelje překonal Hrabík, jenž tečoval Zámorského střelu.

Vyrovnat se ale Plzni už nepovedlo. Naopak při dalším risku bez brankáře upravil na konečných 4:2 domácí kapitán Stránský.

51. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. O. Roman (Malát, Lantoši), 22. Fořt (Söderlund), 29. Bernad (O. Roman, Malát), 59. J. Stránský (Lunter) - 22. Pour (Blomstrand, Kremláček), 53. Hrabík (Zámorský, Holešinský). Rozhodčí: Úlehla, Veselý - Klouček, Šimánek. Vyloučení: 5:3, navíc Šmerha (Ml. Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 2863.
Mladá Boleslav: Krošelj - Lintuniemi, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Bernad, R. Jeřábek, Štich - Lantoši, O. Roman, Malát - Šťastný, Fořt, Söderlund - Kelly Klíma, Bičevskis, Šmerha - J. Stránský, O. Najman, Lunter. Trenér: Kalous.
Plzeň: M. Svoboda - Zámorský, Skok, A. Jiříček, Houdek, Jaroměřský, Kremláček - Rekonen, Holešinský, Schleiss - Hrabík, Honejsek, Suchý - Pour, Mertl, Blomstrand - Adamec, Bitten, M. Beránek - A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Reklama

Související témata: