Hlavní obsah

Gladiators a Steelers se utkají o jubilejní titul v lize amerického fotbalu

Hráči Vysočina Gladiators a Ostrava Steelers se v neděli od 18:00 utkají ve finále jubilejního 30. ročníku Snapbacks ligy amerického fotbalu. Favority Czech Bowlu jsou v sezoně neporažení Steelers, Gladiators ale budou mít výhodu domácího prostředí. Již s předstihem bylo totiž rozhodnuto, že finále play off se uskuteční v Jihlavě.

Foto: Česká asociace amerického fotbalu

Na hráče amerického fotbalu z týmu Vysočina Gladiators čeká Czech Bowl.

Článek

"Máme za sebou zábavnou a napínavou základní část, ve které se nám podařilo rozšířit počet adeptů na titul. K finalistům se přidala navíc Nitra a zejména tyto tři týmy předváděly po celou dobu skvělé výkony," uvedl předseda České asociace amerického fotbalu Filip Hobza na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Slovenský klub prohrál v semifinále s Vysočinou 28:38, Ostrava prošla do finále po výhře 35:0 nad Znojmo Knights. Oba kluby tak budou usilovat o druhý titul v historii. Ostrava poprvé a zatím naposledy vyhrála v roce 1997, Vysočina byla nejlepší před dvěma lety. "Očekávám tuhou bitvu. V základní části se ukázalo, že v soubojích nejlepších šlo o vyrovnané bitvy, které často rozhodovaly maličkosti a samotné závěry," podotkl Hobza.

Foto: ČAAF

Finále Czech Bowlu 2019 mezi Prague Lions v bílém a Ostrava Steelers.

Steelers v základní části dokázali Gladiators doma porazit 34:26. V Jihlavě ale s Vysočinou, chystající se na třetí finále za sebou, čtyřikrát v řadě prohráli. "Doufám, že tuhle tradici zlomíme a v Jihlavě vyhrajeme," burcoval generální manažer Steelers Michal Trajkov.

Jihlavští to logicky vidí jinak. "Neradi prohráváme a v této sezoně se nám to už dvakrát stalo. V Ostravě to byl ale krásný zápas. Teď to ale bereme pozitivně. Není na nás takový tlak, nemáme za sebou perfect season. Navíc Steelers u nás historicky vyhrávat neumí," řekl hlavní kouč Gladiators Matěj Večes.

Finále bude soubojem týmu s nejlepším útokem proti nejlepší obraně. Gladiators nasbírali v základní části 349 bodů, Steelers jich v sezoně inkasovali jen 78. První čtyři zápasy odehráli s nulou. "Stěžejní akce si necháváme do finále, není to jen o sezoně," pousmál se Večes. "I náš trenér má nějaká esa v rukávu a věřím, že něco vytáhneme," kontroval Trajkov.

Reklama

Související témata: