Hlavní obsah

Šéfe, vezměte mě zpátky. Hvězda NFL prosí o milost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Quarterback Colin Kaepernick se chce po šesti letech vrátit do ligy amerického fotbalu NFL a ve snaze najít angažmá napsal dopis generálnímu manažerovi New York Jets. Protože mají hvězdného Aarona Rodgerse na marodce s přetrženou achilovkou, rád by podle svých slov týmu pomohl a začal s ním trénovat. Část dopisu s Kaepernickovým souhlasem zveřejnil na instagramu rapper J. Cole.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá hvězda americké NFL Colin Kaepernick.

Článek

Pětatřicetiletý Kaepernick skončil v NFL v roce 2017 poté, co upadl v nemilost kvůli poklekání při hymně. Poté už v lize angažmá nezískal a soudil se kvůli tomu s majiteli klubů. Hráč, který v roce 2012 postoupil se San Franciscem do Super Bowlu, tvrdil, že se mu mstí za to, že protestuje proti sociálnímu bezpráví a policejní brutalitě s rasovým podtextem.

Při Rodgersově zranění zastává v Jets roli lídra Zach Wilson. Kaepernick tvrdí, že neusiluje o jeho místo, ale chce se s týmem připravovat a pomoci mu. Ze tří zápasů v sezoně NFL Jets poslední dva prohráli.

„Nikdy jsem nepřestal trénovat. Můj plán je šest let stejný: od pondělí do pátku jako dřív od pěti ráno do osmi trénuju na hřišti nebo v posilovně. V naději, že se naskytne příležitost,“ napsal v dopise, který dostal generální manažer newyorského klubu Joe Douglas.

Reklama