Hlavní obsah

Vítěz rekordních sedmi Super Bowlů Brady končí ve 44 letech kariéru v NFL

Hvězdný hráč amerického fotbalu Tom Brady se zřejmě rozhodl ve 44 letech ukončit kariéru. Během 22 sezon v NFL vyhrál rekordních sedm Super Bowlů. O jeho kroku informovala televizní stanice ESPN a vzápětí ho potvrdila Bradyho společnost TB12sports. Její tweet byl ale brzy opět smazán, protože se hráč podle informací agentury AP ještě definitivně nerozhodl. Naposledy slavný quarterback triumfoval před rokem v dresu Tampy Bay Buccaneers, které dovedl k titulu hned ve své první sezoně v klubu. Trofej Vince Lombardiho předtím získal šestkrát s New England Patriots, což je rekord mezi kluby.

Foto: Mark LoMoglio, ČTK/AP

Hvězda amerického fotbalu Tom Brady končí kariéru.

Článek

V tomto ligovém ročníku se floridskému týmu nepovedlo na loňský úspěch navázat - minulou neděli vypadl ve čtvrtfinále play off po porážce s Los Angeles Rams 27:30. Hned po zápase se začalo spekulovat o tom, že držitel řady rekordů NFL opustí, i když má s Tampou Bay smlouvu ještě na jednu sezonu.

Mnozí zbystřili už počátkem týdne, kdy Brady v podcastu označil svou kariéru v NFL za uspokojivou. Zároveň prohlásil, že se v rozhodování o budoucnosti bude ohlížet především na svou rodinu, kterou má s brazilskou topmodelkou Gisele Bündchenovou. "Není to vždycky o tom, co chci já. Je to o tom, co chceme jako rodina. Budu s nimi trávit spoustu času a budeme v budoucnu vymýšlet, co dál," řekl trojnásobný nejužitečnější hráč ligy a pětinásobný držitel ceny MVP v Super Bowlu.

Nejbohatší soutěž planety ztrácí další velkou hvězdu. V týdnu oznámil konec kariéry i dvojnásobný vítěz Super Bowlu Ben Roethlisberger. Devětatřicetiletý quarterback se rozloučil po osmnácti sezonách v Pittsburghu Steelers.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články