Hlavní obsah

Zastaví kouzelníka? Super Bowl slibuje i souboj bratrů a návrat popové hvězdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před třemi lety podepsal Patrick Mahomes desetiletý kontrakt na 500 milionů dolarů, největší v historii zámořských sportů. A quarterback týmu Kansas City Chiefs i v aktuální sezoně prokázal, že jestli si někdo v americkém fotbale takový balík zaslouží, tak právě on.

Foto: Joe Camporeale, Reuters

Hvězdný quarterback týmu Kansas City Chiefs Patrick Mahomes na tiskové konferenci před Super Bowlem.

Článek

Čerstvě získal s 96 procenty hlasů ocenění pro nejužitečnějšího hráče sezony, kterou může dovést k dokonalosti, pokud po půlnoci z neděle na pondělí (živě na Premier Sport 2) přivede Chiefs k triumfu v Super Bowlu. Obě trofeje v jedné sezoně ale nikdo nezískal už 23 let.

Super Bowl přitáhne k obrazovkám přes sto milionů Američanů. Tým kouče Andyho Reida si ho zahraje potřetí za poslední čtyři roky. Proti jeho dalšímu zářezu budou v arizonském Glendale hráči Philadelphia Eagles, kteří dosud vyhráli NFL jen v roce 2017.

Mahomes je kouzelník, s míčem dovede řešit neřešitelné situace, v sezoně zaznamenal nejvíc naházených yardů i touchdownových pasů. V play off ho omezoval zraněný kotník, ale podle svých slov už je stoprocentně připraven.

SUPER BOWL NA OBRAZOVCE
Vrchol letošní sezony NFL mohou fanoušci sledovat v noci z neděle na pondělí na kanálech O2 TV Sport a Premier Sport 2, a to i s obsáhlým předzápasovým studiem. Vůbec poprvé v historii vysílání NFL bude k Super Bowlu studio živě (start v neděli ve 23.40 hodin na Premier Sport 2). Moderátor Jan Štiegler přivítá mezi hosty například Ondřeje Horáka, komentátora Ladislava Faba a jako expert dorazí legendární Jan Dundáček.

Philadelphia zase pod vedením Nicka Sirianniho disponuje kvalitní obranou, do Super Bowlu prošla s jedinou prohrou v sezoně. Zápas nemá jasného favorita.

„Těším se na něj nejvíc za poslední roky, je těžké volit proti Mahomesovi a Reidovi, kteří jsou nejlepší v lize, ale kdybyste mi drželi zbraň u hlavy a musel jsem někoho říct, tipoval bych Eagles, na papíře mají lepší tým,“ říká v podcastu Mixzóna americký kouč českého týmu Prague Lions Zach Harrod.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patrick Mahomes II (@patrickmahomes)

„Eagles Mají lepší ofenzivní i defenzivní lajnu. Klíčové pro ně je, aby Mahomes nemohl dělat svá kouzla, nedostal se ke druhému nebo třetímu čtení hry,“ tvrdí Harrod. „Mahomes už nemá kolem sebe stejné hráče, ale v sezoně dokázal zářit i bez svého nejlepšího receivera (Tyreek Hill) a dalších zraněných,“ připomíná.

Souboj o Lombardi Trophy má i několik premiér. Poprvé se v ní potkají dva bratři, Travis (Chiefs) a Jason (Eagles) Kelceové a prvně proti sobě nastoupí dva quarterbeci tmavé pleti (27letý Mahomes vs. 24letý Jalen Hurts). Sledovaná poločasová show proběhne v režii zpěvačky Rihanny, která se na veřejnosti představí po pěti letech a narození syna.

Reklama

Související témata: