Hlavní obsah

Americký student Norman zaběhl v hale světový rekord na 400 m

College Station

Dvacetiletý Michael Norman zaběhl na americkém univerzitním šampionátu v hale světový rekord na 400 metrů časem 44,52 sekundy. Dosavadní maximum krajana Kerrona Clementa z roku 2005 překonal o pět setin.

Foto: RunnerSpace.com

Americký student Norman zaběhl v hale světový rekord na 400 m.

Článek

Norman, který získal předloni v Bydhošti titul juniorského mistra světa na dvoustovce, si vylepšil měsíc starý osobní rekord o 48 setin. Sobotní závod v texaském College Station vyhrál o 34 setin před Jamajčanem Akeemem Bloomfieldem, který překonal národní rekord. Hned pět účastníků rychlého závodu pokořilo čas 45,47, kterým před týdnem Pavel Maslák vybojoval potřetí za sebou titul halového mistra světa.

Světový rekord padl také ve štafetě na 4x400 metrů. Rovnou tři kvarteta byla rychlejší než polští čtvrtkaři, kteří minulou neděli v Birminghamu získali titul mistrů světa výkonem 3:01,77, jímž vymazali z rekordních tabulek čtyři roky starý zápis reprezentantů USA.

V College Station zvítězili zástupci Univerzity Jižní Kalifornie za 3:00,77. Výkon Zacha Shinnicka, Raie Benjamina, Rickyho Morgana a Normana však nemůže být uznán za světový rekord, protože Benjamin je z Antiguy a Barbudy, zatímco zbytek týmu tvořili Američané. Do čela historických tabulek se tak dostane kvarteto univerzity Texas A&M Ilolo Izu, Robert Grant, Devin Dixon a Mylik Kerley s výkonem 3:01,39. Výkon Poláků předčili i běžci Floridské univerzity (3:01,43).

Reklama

Související témata: