Hlavní obsah

Atletickou nominaci na HME rozšířili sprinter Veleba a mílař Friš

Aktualizováno

Původní čtrnáctičlennou nominaci na halové mistrovství Evropy v atletice doplnili sprinter Jan Veleba a mílař Jan Friš. Do Turecka odcestují na základě postavení v redukovaném světovém žebříčku v kombinaci se splněným limitem domácího svazu. Informoval o tom Český atletický svaz (ČAS). Šampionát se uskuteční v Istanbulu od 2. do 5. března.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sprinter Jan Veleba na archivním snímku

Článek

"Oba dva nám poskočili v rankingu výše na pozice, které znamenají možnost účasti na halovém mistrovství Evropy, a zároveň oba dva mají splněný ostrý požadavek svazu," sdělila ČTK ředitelka ČAS Karolína Poláková.

V době původní nominace Velebovi s Frišem pozice v žebříčku umožňující start v Istanbulu nepatřily. Oba nyní čeká pátý start na HME a budou v tomto směru společně s mílařem Filipem Sasínkem a koulařem Tomášem Staňkem nejzkušenějšími reprezentanty v Turecku.

Šestatřicetiletý Veleba doplní ve startovním poli pro běh na 60 metrů úřadujícího českého šampiona Zdeňka Stromšíka. Maximem šestinásobného českého mistra na šedesátce, který o víkendu chyběl na MČR v Ostravě kvůli drobnému zranění, je na HME účast v semifinále.

Osmadvacetiletý Friš zdvojnásobí české zastoupení na patnáctistovce po boku národního rekordmana Sasínka, za kterým v neděli doběhl druhý na ostravském šampionátu. Předloni v Toruni běžel Friš finále a skončil v něm jedenáctý o dvě místa za Sasínkem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články