Hlavní obsah

Blonďatá kráska vyzvala na souboj Haalanda. Jinou fotbalovou hvězdu už kdysi uštvala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinářská otázka ji vyprovokovala k další troufalosti. Německá běžkyně Alica Schmidt na mistrovství světa v Budapešti na dálku vyzvala fotbalovou superhvězdu Erlinga Haalanda k souboji! S norským kanonýrem Manchesteru City by sexy atletka chtěla změřit síly ve ´své´ disciplíně - na 400 m.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Němka Alica Schmidtová po závodě smíšených štafet na MS.

Článek

Pohled do zápasových statistik říká, že Haaland dokáže opakovaně vyvinout rychlost i přes 35 kilometrů za hodinu. Patří k nejrychlejším fotbalistům. Jenže vydržel by tempo na celé záludné čtvrtce?

„Haalande, jestli jsi připravený běžet proti mně, ráda bych viděla, kdo z nás je rychlejší,“ obrátila se Schmidtová do kamery norského Dagbladetu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Němka Alica Schmidtová po závodě smíšených štafet na MS.

Norské fotbalové eso ve své kariéře kdysi už potkala. Pracovala jako kondiční trenérka bundesligového Dortmundu, kde v sezóně 2020/21 působila právě i s Haalandem a dalšími hvězdnými.

V té době už jeden netradiční souboj na čtvrtce absolvovala. Vyzvala stopera Matse Hummelse, kterého na atletické dráze deklasovala.

„Byl to skvělý závod a jsem ráda, že jsem ho porazila,“ připomněla si Schmidtová souboj, po něž byl Hummels zcela vyčerpán a sotva lapal po dechu.

„Panebože, tohle byla nejhorší věc, jakou jsem kdy dělal. Jsem rád, že jsem si vybral fotbal. Vypadá to přitom tak jednoduše,“ pravil Hummels po klání na atletické dráze.

A co souboj čtyřiadvacetileté Schmidtové s o rok mladším Haalandem? To by pro ni mohlo být mnohem těžší. Nor je mladší než Hummels. Má atletické geny, jeho matka byla dobrou vícebojařkou a sprinterkou…

Osobní maximum jedné z nejkrásnějších německých sportovkyň je na čtyřistametrové trati něco přes 52 sekund. Haaland pochopitelně žádný záznam v tabulkách nemá… „Myslím, že na 400 metrů bych to dokázala. Na 200 metrů by to bylo těžší,“ zauvažovala atletika o svých šancích.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.