Hlavní obsah

Haaland stíhá tátu, pro City může být posledním dílkem k triumfu v Lize mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na náročnou fotbalovou Premier League se útočník Manchesteru City Erling Haaland adaptoval okamžitě. Předvádí úžasnou efektivitu, ve čtyřech kolech nasázel šest gólů, v sobotu hattrickem řídil otočku City proti Crystal Palace (4:2). „Dělal jen to, co dělá celou kariéru. Nic zvláštního,“ poznamenal k představení norského šutéra kouč City Pep Guardiola.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Kanonýr Manchesteru City Erling Haaland oslavuje svůj gól s koučem Pepem Guardiolou.

Článek

Citizens prohrávali po prvním poločase s Crystal Palace o dvě branky, osm minut po pauze snížil Bernando Silva a od 62. do 81. minuty úřadoval fantom Haaland. Třemi góly zarazil rodící se překvapení. „Úžasný pocit vstřelit hattrick," lebedil si blonďatý bombarďák, jenž vstřelil už třináctý hattrick v profesionální kariéře.

Motivace má hodně, po zápase zmínil jednu speciální. „Táta mi pravděpodobně řekne, že má víc gólů v Premier League, takže ho budu stíhat," culil se Haaland s odkazem na otce Alfieho, jenž v této soutěži vstřelil v devadesátých letech a na začátku tisíciletí v barvách Nottinghamu, Leedsu a Manchesteru City osmnáct branek. Je ale pravdou, že byl podstatně defenzivnějším hráčem než jeho syn.

Dvaadvacetiletý borec, jenž do Manchesteru přišel v létě z Dortmundu, je mimořádně efektivní. Míč na noze moc nemá, musí přetrpět i delší pasáže bez doteku s ním. Když se k němu ale balon dostane, je neuvěřitelně nebezpečný. „I když nemá míč, je pořád ve hře," zmínil Guardiola.

Haaland zvedá sílu City, dodává nové možnosti. „Mohl by dát třicet nebo i čtyřicet gólů za sezonu. Bude mít hodně šancí, myslím, že se mu to povede. City hráli dlouho bez typického ústředního útočníka. Není pochyb o tom, že je posledním dílkem do skládačky, aby City konečně ovládli Ligu mistrů," prohlásil pro BBC bývalý anglický kanonýr Alan Shearer.

Reklama