Hlavní obsah

Neskutečné! Olympionika napadli těsně před závodem, vykašlával krev, přesto v rekordu zvítězil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Senzační vítězství si připsal na národním šampionátu francouzský atlet Wilfried Happio. Navzdory tomu, že ho pouhých 20 minut před závodem napadl jeden z „fanoušků,“ dokázal nastoupit k závodu na 400 metrů překážek, v osobním rekordu ho vyhrát a kvalifikovat se tak na mistrovství světa v Eugene.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský překážkář Wilfried Happio na národním atletickém šampionátu v Caen.

Článek

Třiadvacetiletý atlet byl napaden na šampionátu v Caenu během rozcvičky. „Chlápek přišel a zeptal se ho, zda to je opravdu on, Wilfried Happio, a vrhl se na něj. Jsme v šoku," řekl atletův trenér Olivier Vallaeys, který útočníka zpacifikoval. Happio obdržel několik ran pěstí do obličeje.

I přes tržnou ránu u oka a fakt, že krátce před startem finálového závodu vykašlával krev, se olympionik z Tokia rozhodl závodit - s náplastí na levém oku, přes kterou si ještě přetáhl čelenku. Mistr Evropy do 23 let z roku 2019 k překvapení všech závod s přehledem opanoval v osobním rekordu 48,57 a splnil limit pro červencový světový šampionát.

Podle deníku Le Parisien Francouzská atletická federace a město Caen v neděli podaly na útočníka, který byl policií zadržen, stížnost.

Reklama

Související témata: