Hlavní obsah

Juška si v Ostravě skočil pro limit na Evropu. Mířím letos ještě výš, chci svět i osobák, zdůraznil

Skončil na Zlaté tretře druhý, výkonem 811 centimetrů si vytvořil sezonní maximum a splnil limit pro srpnové mistrovství Evropy v Mnichově, přesto byl dálkař Radek Juška lehce rozmrzelý. Porážka s Kubáncem Maykelem Massóem o pouhé tři centimetry ho mrzela.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Juška na archivním snímku během skoku do dálky.

Článek

„Trošku mě to štve, kdyby to bylo o větší rozdíl, tak bych si řekl: Jo, super, druhé místo. Ale byl to fakt kousíček. Měl tu sérii ale vyrovnanou, od začátku sezony mu to skáče trošku líp. Ale trošku mě štve právě ta křišťálová tretra. Už podruhé mi unikla o kousek," říkal Juška.

„Na druhou stranu mám limit na Evropu, což se počítá. I když já tedy směřuju na ten vyšší, na svět (822 centimetrů). Po dlouhé době to konečně zase takto padlo, ještě na tak velké akci, jakou je Zlatá tretra, takže perfektní," odháněl chmury Juška.

Přes osm metrů se dostal český reprezentant jen jednou, ve čtvrtém pokusu. „Technicky to ještě nebylo úplně ono, ale to už jsou detaily. To už bych si stěžoval na každou blbost," popisoval dálkař, jenž chce výkon z Ostravy brzy ještě vylepšit. „Minimálně směřuju teď na 822 centimetrů, což je limit na mistrovství světa. To je nejbližší cíl. A když vydrží zdraví, tak si myslím, že letos by ten osobák (831) mohl padnout," nastínil Juška.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zuzana Hejnová se loučí se Zlatou tretrou.

Nejblíže se k němu může přiblížit na pondělním Memoriálu Josefa Odložila. Dřív ale musí vyléčit patu, kterou po Zlaté tretře poctivě ledoval. „Při pátém pokusu jsem našlápl do prkna, trochu mě to překlopilo a odrazil jsem si patu. Bude to dobré, trochu patu zregeneruju, aby v pondělí v Praze byla v pořádku a mohl jsem se zase předvést," odmítal Juška větší problém.

Právě ostravský Městský stadion a pražskou Julisku má Juška hodně rád. I proto se na po sobě jdoucí závody hodně těší. „Juliska je jeden z mých nejoblíbenějších stadionů, protože dálka je hned u tribuny. To mě nabíjí. Na Dukle je to navíc hned u lidí. Je to, jako by stáli diváci hned u prkna a povzbuzovali. Je to taková lehká přidaná hodnota. Pokud vyjdou podmínky jako v Ostravě, tak to bude super. Na Tretře jsem se trochu bál větru, který se pootáčel. Ale pak se to zklidnilo, bylo dá se říct stabilně do zad a vyšlo to super," říkal český dálkař.

Reklama

Související témata: