Hlavní obsah

Kladenský kluk z plakátu: Pořád jsem tu doma, poznám každého druhého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho tvář už tradičně zve z plakátů na mítink Kladno hází. Byť už má Matěj Krsek tréninkovou základnu na pražském Olympu u kouče Miroslava Zahořáka, je pro mistra republiky na čtvrtce z posledních tří let úterní mítink na Sletišti srdeční záležitostí.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Čtvrtkař Matěj Krsek vyhlíží mítink Kladno hází.

Článek

Těšíte se o to víc, když teď na místním stadionu nejste každý den?

Je to pravda, jsem na Kladně tak jednou za tři týdny a vždycky se těším. Pořád to beru jako domácí stadion, strávil jsem tu snad deset let, mám nespočet hezkých vzpomínek. A vždycky když se tady jdu před mítinkem rozcvičit, každého druhého tu znám, to jinde nezažiju.

Čtvrtku už jste letos běžel na Odložilově memoriálu za 46,58. Chtělo se vám v takovém lijáku vůbec na start?

Já se cítil skvěle a snažil jsem se to nevzdat, protože i v takových podmínkách se dá běžet rychle. A tělo pozná, když to mysl vzdá…

Útok na desítku
Mítink Kladno hází svým názvem láká na kvalitní vrhačské disciplíny, však v sektoru v úterý oslaví 32. narozeniny koulař Tomáš Staněk a oštěpařka Nikola Ogrodníková vyzve čerstvou vítězku Diamantové ligy v Paříži Haruku Kitagučiovou. Ale tahákem je i mužská stovka, kterou ozdobí Jihoafričan Akani Simbane, čtvrtý muž z OH v Tokiu s osobním rekordem 9,84 s. „Stovka pod deset tu ještě nebyla. Jednání byla dlouhá, stálo nás to nějaké peníze, ale věřím, že to stálo za to,“ říká šéf kladenského klubu Jiří Klesnil.

Nabité budete mít i další dny, letos závodíte víc. Čím to?

Je to pravda, je to jedna z výraznějších změn a nová zkušenost. Dřív jsem závody tolik nemusel, bral je jako povinnost. V poslední době mám tu atmosféru a diváky strašně rád.

A body se hodí do žebříčku, pokud necílíte přímo na ostrý limit pro mistrovství světa 45 sekund.

Potřebujeme pět kvalitních výkonů, a když jsem v minulých letech vynechával halu, bylo to náročnější. A ostrý limit? Uvidíme za měsíc dva, ale myslím, že je ještě brzy, byl by to hodně velký výkonnostní skok. Cíl pro sezonu je zůstat zdravý a poznat nové metody pana Zahořáka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Krsek během atletického mítinku Kladno hází. Archivní foto

Ve skupině jste i se sestrami Nikolou a Ester Bendovými, jak jste si sedli? Zasvěcují vás do módy a světa sociálních sítí a vy je na oplátku učíte třeba hrát na klavír?

(úsměv) To ne, ale je pravda, že se na každý trénink strašně těším. Je tam zábava a výborná atmosféra, fandíme si.

Program Kladno hází
16.30 koule Ž (Mártonová), 17.00 800 m M, 17.15 800 m Ž, 17.30 100 m Ž a výška M (Zayas, Bahník), 17.40 oštěp Ž (Kitagučiová, Ogrodníková), 17.45 100 m M (Simbine, Veleba), 18.10 koule M (Weir, Staněk), 18.12 400 m Ž (Vondrová,  Petržilková), 18.20 400 m M (Krsek), 18.30 1500 m M, 18.43 200 m M, 18.55 200 m Ž, 19.20 4x400 m Ž.
Živě na ČT sport od 17.00.

Reklama

Související témata: