Hlavní obsah

Koulař Staněk v Lucembursku atakoval rekord a je druhý v evropských tabulkách

Koulař Tomáš Staněk se na nedělním mítinku v lucemburském Schifflange výkonem 21,94 metru přiblížil na sedm centimetrů svému českému rekordu. Dva týdny před mistrovstvím Evropy v Mnichově se posunul na druhé místo letošních evropských tabulek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Koulař Tomáš Staněk.

Článek

Staněk po květnovém zranění kotníku zahájil sezonu až na konci června na republikovém šampionátu v Hodoníně. Pak vynechal mistrovství světa v Eugene, protože se stále necítil být v optimální formě.

Místo toho dal přednost přípravě na evropský šampionát v Mnichově a postupně se zlepšuje. V Lucembursku si posledním pokusem vylepšil sezonní maximum o 65 centimetrů a porazil domácího Boba Bertemese (20,23).

Pět let starý Staňkův český rekord pod širým nebem má hodnotu 22,01. Letos se ještě žádný Evropan přes dvaadvacetimetrovou hranici nedostal. Venku byl lepší než Staněk jen Ital Zane Weir, který v březnu v Portugalsku zapsal 21,99 metru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články