Hlavní obsah

Mäki ve filmu jako finská klientka. Herectví? Nejsem v něm přebornice, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špičková běžkyně, matka syna Kaapa, vystudovaná architektka a nyní i herečka? Tak trochu, Kristiina Mäki se před kamerou mihne v krátkometrážním filmu Auditor, který chystal její sponzor.

Foto: Ivana Roháčková

Česká běžecká rekordmanka Kristiina Mäki.

Článek

Mäki v něm hraje významnou finskou klientku, což byla pro rodačku ze Seinajöki, která má finského otce, vcelku blízká role. „A bylo to za patnáct minut hotové, takže mi to ani nezasáhlo do tréninku,“ líčila Mäki, která ve filmu kromě angličtiny mohla využít i znalosti ostřejších výrazů z finštiny.

Z různých akcí už má s kamerou dost zkušeností, ale do větších filmových projektů třeba po vzoru kajakáře Vavřince Hradilka se nehrne. „Záleželo by na okolnostech, ale nemyslím, že bych byla v herectví přebornice,“ říká s úsměvem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený KPMG Česká republika (@kpmg_cz)

Navíc jí teď veškerý čas zabírá rodinný a atletický život. Před zraky svých nejbližších vyhrála v úterý v Turnově na Memoriálu Ludvíka Daňka osmistovku v čase 2:05,28, čímž srazila pár setin ze svého času z extraligy v Brně.

„Čekala jsem to ještě rychlejší, ale zase jsem zatáhla v konci oproti extralize, kde už jsem v konci neměla převod. V týdnu jsem trénovala i dvoufázově, tak to bylo možná lehce unavené, ale je čas, větší závody přijdou až v červnu,“ ví.

V sobotu na extralize v Plzni spíše zkusí pomoct tréninkové kolegyni Karolíně Sasynové k limitu na ME do 23 let, první ostrá patnáctistovka je v plánu 4. června v Chořově.

Sezona bude vrcholit v srpnu na mistrovství světa, kde se nově na její trati nebude postupovat z rozběhů na čas, ale jen napřímo dle pořadí. Odpadne tak mírná výhoda pro pozdější rozběhy a semifinále, v nichž závodnici věděli, na jaký čas potřebují běžet.

Za rok na olympiádě v Paříži bude systém ještě jiný, když ti, kdo nepostoupí přímo z rozběhu, budou mít šanci ještě v opravných bězích. „To si moc neumím představit, že by někdo teoreticky běžel čtyři patnáctistovky během pěti dnů, nevím, jestli na to mysleli. Už tři jsou na hraně,“ ví Mäki, která si plnou porci běhů vyzkoušela při finálové účasti na hrách v Tokiu.

Reklama