Hlavní obsah

Malíková pomohla své univerzitě k vítězství v šampionátu. Na čtyřstovce brala stříbro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běžkyně Barbora Malíková pomohla atletickému týmu Virginia Tech University k celkovému vítězství v letošním halovém šampionátu Atlantic Coast Conference (ACC). Na čtyřstovce doběhla druhá v čase 53,32 a jen o pár hodin později pomohla k důležitým bodům také ve štafetě. O svých výkonech proluvila pro společnost Sportegy, která ji zastupuje. Ta následně poskytla médiím tiskovou zprávu s hlasy atletky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šťastná Barbora Malíková (ilustrační foto)

Článek

"Přišlo mi to strašně vtipné, protože jsme se na čtvrtku v hale vůbec nepřipravovali. Prostě jsme netrénovali rychlost, protože se soustředíme na venkovní sezonu a byla by blbost teď trénovat do rychlosti vzhledem k tomu, že sezona bude dlouhá," říká Malíková, která může pomýšlet letos hned na tři vrcholy sezony. Mistrovství Evropy, světový šampionát a také na Letní světové univerzitní hry.

"Běželo se mi dobře, akorát jsem cítila, že nemám rychlost. První kolečko jsem měla nejpomalejší ze všech, ale ve druhém jsem byla pro změnu nejrychlejší ze všech. Po doběhu jsem se cítila tak, že bych ještě mohla běžet dalších padesát metrů, ale během závodu jsem prostě neuměla přidat na rychlosti," pokračuje v hodnocení svých výkonů česká závodnice.

Čas 53,32 je pro Malíkovou novým osobním halovým rekordem. Nejspíše i proto, že v posledních letech v hale nezávodila, a tak si vylepšila vlastní rekord o necelou vteřinu ze závodu z před pěti let. "Trenér je spokojený, protože jsem pro tým získala body. A hlavně i z toho pohledu, že je to moje první halová sezona s tím, že jsem vlastně jen den před finále běžela první čtvrtku v hale. Takže musím být spokojená, na první sezonu dobrý, a příští rok musí být lépe," usmívá se dvacetiletá rodačka z Oldřišova.

Nakonec nastoupila také do štafety, protože ženský atletický tým Virginia Tech University bojoval o celkové vítězství v šampionátu. "V týmu jsem jedna ze dvou, která umí běžet čtvrtku, takže jsem musela nastoupit. Nedopadlo to už nijak dobře, protože byli všichni unavení a taky za nás běžely i dvě holky, které normálně čtvrtku neběhají," vysvětluje Malíková.

"Svůj úsek jsem běžela přes 54, byla jsem už unavená, nebylo tam nic. A navíc to bylo poprvé, co jsem běžela dvě čtvrtky v jeden den naplno, takže zase nová zkušenost," zakončuje hodnocení česká běžkyně.

Reklama