Hlavní obsah

Medaile jako magnetka na lednici, ale obrovsky cenná. Gratulovala i Adamczyková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cenných kovů už má slušnou zásobu z mládežnických kategorií, v Istanbulu na halovém mistrovství Evropy přidala tyčkařka Amálie Švábíková první dospělý. A zřejmě nejoriginálnější. „Dělali jsme si legraci, že je to taková magnetka na lednici,“ s úsměvem komentovala medaili připomínající panorama Istanbulu. „Ale je samozřejmě hezká a hlavně pro mě hodně cenná,“ ujišťovala.

Foto: ČAS - Soňa Maléterová

Tyčkařka Amálie Švábíková s originální evropskou medailí.

Článek

Prostor pro ni najde doma zřejmě v garáži. „Zní to blbě, ale já tam mám takové místo s medailemi a poháry. V létě tam děláme různé grilovačky, tak je na ně vidět,“ vysvětluje 23letá bývalá juniorská mistryně světa.

V Turecku měla početný fanclub. Rodiče, jejich známí, bratr s přítelkyní i mladší sestra Apolena, také tyčkařka, a rodiče jejího přítele vícebojaře Ondřeje Kopeckého. „Věděla jsem o nich i při závodě. Hlavně můj táta je nepřeslechnutelný, toho slyší celý stadion,“ smála se.

Foto: ČAS - Soňa Maléterová

Koulař Tomáš Staněk a tyčkařka Amálie Švábíková, čeští medailisté z halového mistrovství Evropy.

Další spoustu gratulací našla po závodě v telefonu. Mezi nimi i ty od českých snowboardkrosařů v čele s Evou Adamczykovou, čerstvou dvojnásobnou mistryní světa. „Psal mi trenér i Evka, že gratulují a moc mi to přejí,“ cení si Švábíková, která v minulosti na olympiádě dětí a mládeže závodila v létě v atletice a v zimě ve snowboardkrosu.

A teď po konci halové sezony si po delší době prkno opět vyzkouší. „Jedeme s Ondrou hned v úterý do polských Krkonoš. Ondra bere běžky, na ty moc nejsem, tak si zatím zajezdím na snowboardu,“ těší se.

Reklama