Hlavní obsah

Prokletá tisícina! Favorita vyloučili, Američané se zlobí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl to být jeden z příběhů šampionátů. O mladíkovi, pro něhož bylo Eugene dlouho sportovním domovem, svůj čas dělil mezi atletický stadion Hayward Field a Autzum Stadium pro americký fotbal. Jenže pro Devona Allena skončil krutě.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Diskvalifikace a konec nadějí pro Devona Allena.

Článek

Eugene (od našeho zpravodaje) - Plán byl jasný. Vybojovat zlato na mistrovství světa na 110 m překážek a pak získat místo v týmu NFL Philadelphia Eagles. V obou sportech ostatně Allen vynikal na místní univerzitě.

Na šampionát dorazil v pozici třetího nejrychlejšího muže historie s časem 12,84 s, byť z amerického šampionátu krátce po úmrtí svého otce prošel do týmu pro MS jen těsně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Whereabouts Failure (@peakedtooearlypod)

Probil se do finále. Zaklekl do bloků, po výstřelu vyrazil. Jenže moc brzy. Na pohled vystartoval spolu s ostatními, ale zátěžové bloky ukázaly startovní reakci 0,099 s po výstřelu.

Povolená je 0,1 s, Allen tedy vyběhl o pouhou tisícinu dříve. Marné byly jeho protesty, takzvaný start pod protestem není v případě použití certifikovaného startovního systému možný. Stejně dopadly i dvě sprinterky v semifinále stovky.

„Je utrpení, že jsem nemohl běžet. Jedna tisícina… Jsme blízko publiku, které je hlasité. Pokyny od startéra přicházely v různý čas, nechal jsem se rozhodit,“ smutně líčil Allen

Mezi svými krajany měl spoustu zastánců kritizujících krutý verdikt, však při mítincích Diamantové ligy v zámoří býval přístup k tomuto pravidlu dost benevolentní. Američané i tak obsadili první dvě místa, zlato obhájil Grant Holloway před Treyem Cunninghamem.

Reklama