Hlavní obsah

Špotáková o soupeřkách: Děvčata jsou trochu přifouklejší

Praha

Úspěšný vstup do sezóny zvládla v pátek v Dauhá světová rekordmanka v oštěpu Barbora Špotáková. Radost z výkonu 66,17 m jí mírně kazila jen porážka od Rusky Abakumovové.

Foto: archiv Barbory Špotákové

Barbora Špotáková během přípravy v Africe.

Článek

Dál jste na úvod sezóny hodila jen před dvěma lety…

Tehdy mě v Dauhá vyhecoval souboj s Ratejovou. Teď jsem i přes problémy s rozběhem i nepovedené pokusy házela 66 metrů, to je slušné. O moc hůř házet nemůžu, tak věřím, že se to ještě bude zlepšovat. Každou sezónu jde forma postupně nahoru.

Když nepovedené pokusy létaly za 66 metrů, kam doletí ty povedené?

Mám za sebou lepší přípravu než vloni, kdy jsem se také pak v Tegu dostala za sedmdesátku, a jsem zdravá. Nikde není psáno, že díky tomu mi to bude lítat dál, ale na světový rekord myslím, když se sejdou podmínky. Ať v Ostravě nebo na olympiádě.

Opravdu je reálné, že by světový rekord padl už příští pátek na Zlaté tretře?

Není to úplně nereálné, když budou ideální podmínky a šikovně se podsmeknu… (úsměv)

Ale hlavním cílem asi bude vrátit porážku Abakumovové.

Určitě. Ona v Dauhá trefila jen jeden pokus a měla velkou radost. Myslím, že jsem schopna lepších výkonů, i když se mi v Ostravě poslední roky nedařilo. Teď se tam fakt těším.

Jak na vás v Dauhá působily hlavní soupeřky Abakumovová a Obergföllová?

Jak občas slýchám, že teď vypadám hubenější, tak naopak děvčata jsou trochu přifouklejší. Silově jsou připraveny velmi dobře, ale to nemusí být výhoda. Oštěp má pořád 600 gramů, síla nemusí hrát roli. Ale asi se to vytříbilo do té naší trojice, pak je mezera a zbytek pole.

Reklama

Související témata: