Hlavní obsah

Tlak? Ne, z atletického prostředí mám pozitivní ohlasy, tvrdí Ševčík. Skončil po 35 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolem Miroslava Ševčíka je živo. Nedávno se jako děkan národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické ocitl u incidentu před Národním muzeem při protivládní demonstraci, za týden bude o jeho odvolání jednat akademický senát. A komplikace řeší i ve sportovním prostředí.

Foto: Profimedia.cz

Miroslav Ševčík přišel o ochrannou známku na Memoriál Josefa Odložila.

Článek

Podle informací Seznam Zpráv přišel o ochrannou známku na Memoriál Josefa Odložila, který zakládal a dostal ho mezi přední evropské atletické mítinky. Jenže známku nyní získal jeho někdejší spolupracovník a rovněž bývalý atlet Pavel Šourek. Ševčík navíc minulý týden po 35 letech rezignoval na svou funkci v čele disciplinární komise Českého atletického svazu. S aktuálním děním to však podle jeho slov pro Sport.cz nesouvisí.

Proč jste se tedy rozhodl z funkce odstoupit?

Je to jednoduché. Všechny záležitosti v gesci disciplinární komise se nyní převádějí ze svazů na centrální instituce. Přesto jsme dál řešili podněty, které zabíraly hodiny práce, jen abychom zjistili, jestli spadají do naší kompetence. Takže hlavním důvodem bylo pracovní vytížení, už jsem o tom uvažoval delší dobu a mám zprávy, že podobně budou postupovat i další členové komise. Dělal jsem to pětatřicet let dobrovolně a stálo mě to spoustu času.

Vyjádření ředitelky Českého atletického svazu Karolíny Farské pro Sport.cz
„Miroslav Ševčík rezignoval na vlastní žádost 23. 3. 2023 z funkce předsedy disciplinární komise. Jeho nástupce se bude řešit na předsednictvu 19. dubna. Co se týče ochranné známky pro Memoriál Josefa Odložila, děláme si k tomu právní rozbor a bude se řešit také na tomto předsednictvu.“

Načasování tedy nesouvisí s tím, že i řadě lidí v atletickém prostředí vadí některé vaše postoje a účast při incidentu na Václavském náměstí?

Názory mám, jaké mám, a na demonstraci jsem se zachoval tak, jak by se zachoval každý slušný člověk. Pomohl jsem zraněnému a je debilita, že bych se snažil strhávat nějakou vlajku, to už bylo prokázáno.

Takže jste žádné tlaky z Českého atletického svazu na svou rezignaci necítil?

Vůbec jsem takhle neuvažoval. Z atletického prostředí mám řadu pozitivních ohlasů od lidí, co mě znají na Julisce. Od vrátných po trenéry psali, že mi drží palce, a vnímám od nich podporu.

Také na Dukle roky pořádáte Memoriál Josefa Odložila, svého strýce. Jenže teď jste přišel o ochrannou známku, proč jste nepožádal o prodloužení?

Protože neposlali upozornění, že vyprší, a já už to v tom období neměl na starosti. Ale podle paragrafu 10 o Omezení účinků ochranné známky ji můžete používat dál, pokud práva k označení vznikla už před podáním přihlášky.

Na tradičním mítinku se tedy neprojeví, že ochrannou známku získal pan Šourek? Pro partnery to může hrát roli…

Žádné důsledky by to nemělo, když všem vysvětlíme, že podle zákona můžeme dál mítink pořádat.

Reklama