Hlavní obsah

V Tokiu bych býval na stovce vyhrál, myslí si někdejší sprinterská hvězda Bolt

Dubaj

Bývalý jamajský sprinter Usain Bolt podle všeho nemá moc velké mínění o svých následovnících. V rozhovoru pro agenturu AFP osminásobný olympijský šampion uvedl, že kdyby se na letošních hrách v Tokiu vrátil k atletice, mohl by pomýšlet v běhu na 100 metrů na vítězství.

Foto: Sport.cz

Bývalý atlet Usain Bolt věří, že by na OH v Tokiu přidal do sbírky další zlato na stovce.

Článek

"Opravdu mi to chybělo. Přál jsem si, abych tam býval byl. Bylo těžké se na ten závod dívat," řekl Bolt o olympijském finále stovky, které časem 9,80 senzačně vyhrál Ital Lamont Jacobs. Na otázku, zda by si na vítězství v Tokiu věřil, odpověděl pětatřicetiletý Jamajčan lakonicky: "Ano."

Bolt na světovém šampionátu v Berlíně 2009 vytvořil dosud platné světové rekordy na stovce (9,58) a dvoustovce (19,19), kariéru ukončil po MS 2017 v Londýně. "Můj trenér mi tehdy řekl: 'Tví soupeři nejsou rychlejší, to jen ty jsi pomalejší.' A je to tak. Posouval jsem mimořádným způsobem hranice, a i když jsem pak začal postupně zpomalovat, 9,80 bych býval zaběhnout mohl," řekl k tokijskému finále.

Vzhledem k jeho názoru na novou generaci sprinterů nepřekvapí, že se Bolt o své světové rekordy nebojí. "Nevidím tu nikoho, kdo by tyto rekordy mohl překonat. Stále je přede mnou několik let, kdy si budu moci tyto rekordy vychutnávat," dodal jedenáctinásobný mistr světa.

Reklama

Související témata: