Hlavní obsah

Výškařka Mahučichová dorazila na halové MS po třídenní cestě z Ukrajiny

Tři dny strávila ukrajinská výškařka Jaroslava Mahučichová v autě a ujela 2000 kilometrů, aby se dostala na halové mistrovství světa do Bělehradu. Začátek cesty dvacetileté atletky provázely výbuchy, požáry a protiletecké sirény, nakonec ale bude navzdory ruské invazi do své vlasti o víkendu reprezentovat Ukrajinu.

Foto: @rosya_dp

Ukrajinská výškařka Jaroslava Mahučichová.

Článek

„Ráda bych věřila, že to je jen noční můra. Ale takhle teď vypadá realita. Tohle je realita války,“ uvedla Mahučichová, jež bude na šampionátu jednou z šesti ukrajinských atletek. Její reprezentační kolegové v Bělehradě chybí, muži v současnosti kvůli válce nemohou ze země vycestovat.

Na začátek konfliktu si Mahučichová vzpomíná naprosto přesně. „Bylo 24. února, 4:30 ráno, když mě v mém bytě v Dnipru vzbudily strašlivé zvuky výbuchů, dělostřelecké palby a střelby. Ještě předtím, než jsem zavolala rodičům, jsem věděla, že to je válka,“ popsala s tím, že poté prožila hodiny naprosté paniky, než se odjela z města ukrýt do menší obce.

„Nikdo tehdy na trénink ani nepomyslel. Byli jsme nuceni sedět celé dny ve sklepě a jen jsme každou minutu sledovali nové zprávy z Kyjeva, Sumy a Charkova,“ popsala první dny po zahájení invaze. „O pár dní později jsem začala s tréninkem, ale na stadionu jsme nic dělat nemohli,“ shrnula závěrečnou přípravu na mistrovství světa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články