Hlavní obsah

Vysportována těla a zbrusu nové dresy. Jak to sluší českým atletům?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli se čeští atleti na mistrovství Evropy v Mnichově předvedou v lepším světle než na světovém šampionátu v Eugene, se ukáže až od pondělí, jisté ale je, že budou jinak vypadat. Do Bavorska vyrazí reprezentace v nové kolekci dresů.

Jak se vám líbí? Čeští atleti se na ME v Mnichově představí v nových dresechVideo: Sport.cz

 
Článek

Poslední roky k českým atletům patřila červená a logo firmy Nike. „Ta ale změnila filosofii, už nemá v Česku centrálu, svojí filosofií směřuje k velkým zemím, tak jsme hledali někoho, kdo by vytvořil kolekci, s níž bychom se ztotožnili,“ popisuje předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník.

Domluvil se s firmou Joma, která kromě „svých“ atletů ze Španělska obléká i týmy Slovinska, Irska nebo Srbska. „Profilovala se ve fotbale, teď má ambici prosadit se i v atletice,“ říká Varhaník. Česká kolekce se vrací k národním barvám s dominantní bílou.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Čeští atleti zleva Jan Friš, Diana Mezuliáníková, Nikoleta Jíchová, Kristiina Mäki, Helena Jiranová a Patrik Šorm.

„Nedávno jsem viděl videa s Honzou Železným, když vyhrával medaile, a tehdy dresy byly právě v národních barvách,“ připomíná svazový předseda. Výhodou navíc je, že v bílé barvě budou čeští atleti rozpoznatelnější třeba v klubku běžců.

„Dominantní bílá hezky vyniká. Navíc ji, pokud vím, v současnosti nikdo moc na dresech nemá, takže budeme pořádně vidět. A i materiál, jak jsem si zatím mohl zkusit, vypadá dobře,“ pochvaluje si běžec Jan Friš. „Dresy jsou slušivé. V Mnichově bude na co koukat. Doufám tedy, že nejen na novou kolekci,“ usmívá se mílařka Diana Mezuliáníková.

Líbí se vám nové dresy českých atletů?
Ano, jsou povedené
82,9 %
Ne, staré byly lepší
17,1 %
Celkem hlasovalo 996 čtenářů.

Reklama

Související témata: