Hlavní obsah

Autrey po předčasném konci v Kolíně posílil basketbalisty Hradce Králové

Americký basketbalista Lamb Autrey po předčasném konci angažmá v Kolíně posílil Hradec Králové. Sokolům by měl pomoct odpíchnout se ze dna ligové tabulky.

Foto: www.cbf.cz/Václav Mudra

Basketbal - ilustrační foto.

Článek

Třiatřicetiletý rozehrávač či křídelní hráč oblékne dres už šestého týmu NBL. "Moc se těším, až se dostanu s týmem na hřiště a přinesu do něj vůdčí roli, energii a více vítězství. Věřím, že momentální přestávka v lize přišla v ideální čas, abych mohl vytvořit s týmem potřebnou 'chemii'," uvedl v tiskové zprávě.

V české nejvyšší soutěži působí Autrey s dvěma krátkými přestávkami od roku 2014 a patřil k oporám postupně v Jindřichově Hradci, Pardubicích, Děčíně a v Ústí nad Labem. Tam byl v uplynulých dvou ročnících nejlepším týmovým střelcem a nahrávačem a dovedl Slunetu do semifinále.

Po minulé sezoně zamířil do Apoelu Nikósie, ale ještě před startem kyperské ligy odešel a upsal se Kolínu. V klubu však nebyl spokojen s herním vytížením a minulý měsíc požádal klub o ukončení smlouvy.

Za Kolín odehrál Autrey čtyři utkání s průměry téměř 24 minut, 4,8 bodu, 4,8 doskoku a 3 asistence na zápas. V minulých letech byl v NBL zvyklý strávit na palubovce přes třicet minut. V soutěži má po 281 odehraných zápasech dlouhodobé průměry 15 bodů, 6,8 doskoku a 4,3 asistence.

"Jsem rád, že jsme mohli do klubu přivést ikonu české ligy, jednoho z nejlepších hráčů minulých sezon. Bylo nutné reagovat na náš momentální stav, kdy máme mnoho zraněných hráčů, a také jsme potřebovali vnést do týmu novou energii," uvedl k příchodu Autreyho sportovní manažer Sokolů Peter Sedmák. "Lamb vidí, že náš největší problém je na pozici, kterou on hraje. Vím, že nám pomůže," dodal.

Hradec Králové, který má bilanci 1-7, sehraje po reprezentační pauze první zápas 19. listopadu na hřišti nováčka Slavie Praha.

Reklama

Související témata: