Hlavní obsah

Barcelona vypověděla basketbalové hvězdě Miroticovi smlouvu

Hvězdný španělský basketbalista Nikola Mirotic skončil po čtyřech letech v Barceloně, kde s ním v uplynulé sezoně nastupovali i čeští reprezentanti Tomáš Satoranský a Jan Veselý. Katalánský klub na svém webu uvedl, že s dvaatřicetiletým mistrem Evropy z roku 2015 už nepočítá.

Foto: Fotobanka Profimedia

Basketbalista Nikola Mirotic již v Barceloně působit nebude.

Článek

S Miroticem, který měl smlouvu ještě na dva roky, se však vedení nedomluvilo na vypořádání zbytku kontraktu. Mirotic má podle médií 20 dní na to, aby jednostranné vypovězení smlouvy napadl u soudu.

Nejlepší hráč Evropy za rok 2020 si měl v příštích dvou sezonách vydělat dohromady 22 milionů eur (527 milionů korun). Barcelona však musela výrazně snížit rozpočet a sáhla k úsporným opatřením. Podle médií má Mirotic, který v minulosti hrál NBA za Chicago, New Orleans a Milwaukee, namířeno do Partizanu Bělehrad.

Třiatřicetiletý rodák z Černé Hory si před minulou sezonou poranil Achillovu šlachu a začal hrát až v prosinci. S Barcelonou vyhrál podruhé španělský titul. V Evropské lize, v níž byl loni vyhlášen nejužitečnějším hráčem, skončil tým tentokrát čtvrtý.

Do Barcelony naopak přišel Willy Hernangómez, který strávil uplynulých sedm sezon v NBA. Mistr světa z roku 2019 a nejužitečnější hráč loňského evropského šampionátu, který Španělé ovládli, podepsal smlouvu na tři roky.

České duo v klubu zůstává. O Jana Veselého sice projevil zájem Panathinaikos Atény a nabídl za něj Barceloně milion eur, ale hráčův agent uvedl, že český pivot bude pokračovat v současném působišti.

Reklama

Související témata: