Hlavní obsah

Basketbalista Kyzlink po konci v Německu a zranění zamířil do Limoges

Český basketbalový reprezentant Tomáš Kyzlink je novou posilou francouzského Limoges. Devětadvacetiletý křídelník působil naposledy v německém Bambergu, kde mu po minulé sezoně vypršela smlouva a od té doby rodák z Vyškova hledal angažmá. Francouzský klub informoval o Kyzlinkově příchodu na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český basketbalista Tomáš Kyzlink.

Článek

"Chtěli jsme najít hráče, který by doplnil náš tým v této sezoně. Trvalo to dlouho a bylo to komplikované, ale nakonec se to vyplatilo, protože se nám podařilo podepsat Tomáše. Je to dobrý a vysoký hráč s velkým basketbalovým IQ. Jeho všestrannost nám pomůže," řekl sportovní ředitel klubu Kevin Ansett.

Kyzlink se do Francie vrací po šesti letech, naposledy tam působil v druholigovém JL Bourg. Během kariéry také hrál ve španělském Cáceres, slovinském Helios Suns Domžale, italském Treviglu, Sieně, Benátkách, Virtusu Řím, Reggiu Emilia a také v USK Praha.

Naposledy hájil dres Bambergu, kde měl průměr 9,3 bodu a 4,3 doskoku na zápas. Po příchodu krajana Jaromíra Bohačíka v klubu skončil. Během zářijového mistrovství Evropy si navíc přetrhl v osmifinále proti Řecku vaz v kotníku a dlouho rehabilitoval. Nyní si v Limoges zahraje vedle francouzské ligy i další fázi Ligy mistrů. Debutovat v novém týmu by měl 11. ledna proti Ludwigsburgu.

"Bylo pro nás důležité mít nového hráče do rotace, abychom si udrželi dost sil na závěrečnou část sezony. Chtěli jsme najít basketbalistu, který by nijak nezměnil týmovou chemii. Tomášovi je takřka třicet let, evropský basketbal dobře zná a může doplnit ostatní hráče," dodal trenér Massimo Cancellieri.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.