Hlavní obsah

Basketbalista Tůma prodloužil smlouvu s Nymburkem o dva roky

Basketbalista Jakub Tůma by měl i v příštích dvou letech oblékat dres mistrovského Nymburku. Třiadvacetiletý rozehrávač podepsal ve středočeském týmu novou smlouvu do roku 2024. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Stephen R. Sylvanie, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Odchovanec USK Praha přišel do Nymburku v létě 2019. V uplynulé sezoně odehrál průměrně 18 minut na zápas a zaznamenal 5,7 bodu a tři asistence. "Moje priorita byla zůstat v Nymburce a i klub měl zájem o další spolupráci, takže jsme podepsali novou smlouvu. Já jsem moc rád, že tu zůstávám," řekl v tiskové zprávě Tůma.

Na začátku sezony lékaři diagnostikovali Tůmovi roztroušenou sklerózu, kvůli níž si musel dát měsíc od basketbalu pauzu. Poté se ale vrátil na palubovky, nemoc drží pod kontrolou a v této chvíli nemá žádné příznaky.

"Jakub je velmi důležitou částí naší kabiny a dobře plní svou roli v týmu. Navíc je to stále ještě mladý hráč, který má předpoklady se dále zlepšovat. Proto jsme rádi, že bude nadále oblékat náš dres," řekl sportovní ředitel Ladislav Sokolovský.

Tůma je po Petru Bendovi druhým hráčem, který prodloužil s Nymburkem smlouvu. Platné kontrakty mají také Lukáš Palyza, Martin Kříž, Luboš Kovář či František Rylich. Tým naopak opustili Američané Jerrick Harding, Colbey Ross, Logan Routt, Australan Gorjok Gak nebo kapitán Vojtěch Hruban, který odešel do britského klubu London Lions. Vedení také hledá nového trenéra za Aleksandera Sekuliče, jenž povede ruský tým Kubaň Krasnodar.

Reklama

Související témata: