Hlavní obsah

Basketbalisty USK Praha povede italský kouč Tabelini

Basketbalisty USK Praha povede opět zahraniční trenér, novým koučem se stal Ital Francesco Tabellini. Osmatřicetiletý odborník v uplynulých osmi letech působil jako asistent v Trevisu, s kterým hrál v posledních dvou sezonách nejvyšší italskou soutěž a v minulém ročníku také Ligu mistrů. Stal se nástupcem Američana Joshe Kinga, který u pražského týmu skončil po jediné sezoně.

Foto: www.uskpraha.cz

Trenér USK Francesco Tabellini.

Článek

Tabellini dosud působil jako hlavní kouč pouze u mládežnických týmů Trevisa a také Boloni, s kterou třikrát vyhrál juniorskou ligu. S Trevisem ovládl italský šampionát dvacítek. Po příchodu do USK bude mít na starosti nejmladší tým české NBL, v které tým naposledy obsadil sedmé místo.

"Sdílíme (s vedením USK) stejnou misi - rozvíjet mladé hráče s cílem konkurovat komukoli na nejvyšší úrovni. Budeme více než tvrdě pracovat na tom, abychom se každý den zlepšovali a prezentovali se tím nejlepším možným levelem basketbalu vždy, když vyběhneme na palubky," uvedl Tabellini v tiskové zprávě.

USK sází na zahraniční trenéry dlouhodobě. Před Kingem u týmu působili Chorvat Dino Repeša, Řek Chris Chugaz, Slovinec Mirsad Alilovič a další Američan Ken Scalabroni. "Zkušenosti z posledních sezon nás utvrdily v pokračování strategie spolupráce s významnou zahraniční trenérskou školou, která vždy naši organizaci posune dopředu. Jeho (Tabelliniho) profil dvou dlouhodobých misí ve špičkových italských programech, práce v mládežnických akademiích s přesahem do elitního mužského basketbalu je blízkým scénářem USK a důkazem koncepční práce," konstatoval generální manažer USK Petr Jachan.

Reklama