Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka začnou s Bambergem doma

Nymburk

Basketbalisté Nymburka začnou osmifinálovou skupinu Ligy mistrů s Bambergem doma. Podle původního rozpisu měli ve středu 3. března hrát v Německu, kde však dočasně platí zákaz příjezdu ze zemí nejhůře postižených koronavirem a jeho mutacemi, mezi které patří Česká republika. Kluby se tak dohodly na změně pořadatelství. Úvodní duel se uskuteční v úterý 2. března od 18:30 v Nymburce, odveta v Bambergu pak až v 5. kole v úterý 30. března.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér Nymburka Oren Amiel během utkání s Bursou. Ilustrační foto.

Článek

"Po celé Evropě jsou nyní různá opatření a omezení, ačkoli u profesionálních sportovců by stála za zvážení, jelikož jde o osoby pravidelně testované a pod největší kontrolou. Už teď víme, že se během března budeme testovat minimálně patnáctkrát. Musíme se tomu však přizpůsobit," uvedl v tiskové zprávě výkonný ředitel nymburského klubu Ondřej Šimeček.

"Bamberg nás za současné situace nesmí hostit, proto jsme mu vyšli vstříc a přijali jsme návrh na výměnu pořadatelství oproti tomu, jak bylo určené po losu," doplnil Šimeček.

Osmifinálová fáze se hraje pravidelně každý týden. Nymburk o týden později doma přivítá italský celek Sassari, následně pojede do Zaragozy, kterou pak doma hostí 23. března. Skupinu zakončí venkovními zápasy v Bambergu a v Sassari.

Reklama

Související témata: