Hlavní obsah

Česko - Polsko 66:49Basketbalistky v premiéře trenérky Ptáčkové uspěly

České basketbalistky v prvním zápase pod vedením nové trenérky Romany Ptáčkové uspěly, v Trutnově porazily v přípravě Polsko 66:49. Nejlepší domácí střelkyní byla s 12 body Veronika Šípová, o dva body méně dala Pamela Effangová. Polkám nepomohl ani double double Weroniky Telengové, která nasbírala 16 bodů a 11 doskoků. Češky se utkají se stejnými soupeřkami v sobotu, tentokrát za zavřenými dveřmi.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva česká basketbalistka Eliška Hamzová a Weronika Gajdová z Polska.

Článek

Pětapadesátiletá trenérka Ptáčková, která nahradila v květnu na reprezentační lavičce Štefana Svitka, se musela v duelu obejít bez řady opor. Chyběly například Veronika Voráčková, Tereza Vyoralová nebo Julia Reisingerová. Roli kapitánky převzala pivotka Renáta Březinová.

Češky držely v prvním poločase s Polkami krok a zachytily ve druhé čtvrtině nástup soupeřek, které utekly do sedmibodového vedení. Poločas zakončily jen s dvoubodovým mankem.

Foto: David Taneček, ČTK

Nová trenérka českých basketbalistek Romana Ptáčková.

Ve druhé polovině třetí čtvrtiny navíc domácí reprezentantky utekly díky šňůře jedenácti bodů za sebou do vedení 51:42. V této pětiminutovce dala pět bodů Březinová, o dva body více nastřílela Karolína Šotolová. Před závěrečnou čtvrtinou měly Češky třináctibodový náskok, který v závěru ještě navýšily.

Foto: David Taneček, ČTK

Pamela Effangová.

V listopadu čeká basketbalistky pokračování kvalifikace mistrovství Evropy 2023. Nejprve se představí v Nizozemsku a poté v Bělorusku. Zatím mají ve skupině I bilanci jedné výhry a jedné porážky.

Přípravné utkání basketbalistek v Trutnově:
Česko - Polsko 66:49 (15:15, 27:29, 56:43)
Nejvíce bodů: Šípová 12, Effangová 10, Brabencová a Holešínská obě 9 - Telengová 16, Parzeńská 10, Skobelová 7. Fauly: 16:20. Trestné hody: 21/18 - 15/11. Trojky: 8:4. Doskoky: 34:38.

Reklama

Související témata: