Hlavní obsah

Basketbalové Olomoucko opět vsadilo na cizince, tým povede Američan Hipsher

Basketbalisty Olomoucka bude trénovat Američan Andrew Hipsher, který bude čtvrtým zahraničním koučem týmu za sebou. Dvaačtyřicetiletý rodák z Ohia přichází z dánského Naestvedu, s kterým postoupil do finále tamní ligy. Hanácký klub oznámil příchod nového kouče na svém webu.

Foto: www.cbf.cz/Václav Mudra

Basketbal - ilustrační foto.

Článek

Hipsher nahradí Chorvata Tihomira Bujana, s kterým se Olomoucko rozloučilo v dubnu. Před ním vedli mužstvo Srb Miljan Čurovič a Polák Robert Skibniewski.

"Rozhodli jsme se pro kouče, který žije basketbalem 24 hodin denně. V předchozím angažmá ukázal, že svoji práci umí, současně je výborný analytik. Věříme, že náš tým pozvedne a s jeho pomocí se v novém ročníku Kooperativa NBL výrazně posuneme v tabulce nahoru," řekl prezident Olomoucka Libor Špunda. Hanáci skončili v uplynulé sezoně na předposledním 11. místě.

Hipsher se po třech operacích zad během hráčské kariéry záhy vydal na trenérskou dráhu. Napodobil svého otce Dana, který je dlouholetým koučem amerických univerzitních týmů. Také Hipsher začal trénovat v NCAA, v roce 2018 se přesunul do Evropy, kde působil v Německu, Finsku a naposledy Dánsku.

S provinčním Naestvedem získal překvapivě stříbrné medaile, což byl pro klub historický úspěch. "Něco takového se vůbec nečekalo. Takové ambice klub před sezonou rozhodně neměl. Složil (Hipsher) ovšem dobrý tým a s ním odvedl kus práce," uvedl Špunda.

Hipsher se bude podílet také na angažování zahraničních posil. "Pojede do Las Vegas, kde se na začátku července bude hrát NBA Summer League a bude hráče sledovat. Chceme udělat maximum, abychom se tentokrát pořádně trefili," řekl Špunda.

Reklama

Související témata: