Hlavní obsah

Miami - Golden State 116:109Curryho desátý triple double Warriors v NBA nestačil, prohrál i Brooklyn

Basketbalistům Golden State se v úvodu sezony stále nedaří na palubovkách soupeřů a tentokrát si odvezli porážku 109:116 z Miami. Obhájci titulu mimo vlastní halu neuspěli ani na čtvrtý pokus a celkově mají bilanci 3-5. Na Floridě jim nepomohl ani triple double Stephena Curryho, autora 23 bodů, 13 doskoků a 13 asistencí. Ze čtyř úterních zápasů prohrál před vlastními diváky jen Brooklyn, který už bez odvolaného kouče Stevea Nashe podlehl Chicagu 99:108.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Stephen Curry, hvězdný rozehrávač Golden State, dribluje kolem Kylea Lowryho z Miami.

Článek

Warriors vyhořeli v poslední čtvrtině, kterou prohráli v poměru 15:30. "Měl jsem pocit, že naše energie je v zápase lepší. Jenže k tomu se taky musíte dát dohromady a utkání vyhrát," litoval Draymond Green. Curry podesáté v kariéře zaznamenal v zápase základní části dvojciferná čísla ve třech statistických ukazatelích, sekundovali mu Andrew Wiggins s 21 body a Klay Thompson s 19.

Heat vyhráli teprve potřetí z osmi utkání v sezoně. Náhradník Max Strus byl s 24 body nejlepším střelcem zápasu, 23 bodů a osm asistencí přidal Jimmy Butler. Tým výhru vybojoval v den 52. narozenin trenéra Erika Spoelstry.

Rozhodujícím okamžikem utkání byl verdikt rozhodčích zhruba minutu a půl před koncem, kdy byl Curry původně faulován při pokusu o tříbodovou střelu. Z trestných hodů mohl vyrovnat, po trenérské výzvě ale rozhodčí uznali, že kontakt s Butlerem přišel až po střele v momentě, kdy míč opustil střelcovu ruku. "Dali si pětku," vysvětlil sudí Bill Kennedy. Curry ale argumentoval, že střílející hráč by měl mít možnost dokončit pohyb. "Byl tam velký kontakt. Ale co já vím o pískání?" řekl. Jeho tým pak už v zápase neskóroval.

Brooklynu zatím nepomohlo k restartu ani odvolání kouče a v osmém zápase si připsal šestou porážku. Kevin Durant a spol. pod vedením prozatímního trenéra Jacquea Vaughna ještě po třetí části nad Chicagem vedli, tu závěrečnou ale prohráli 19:31. Durant zaznamenal 32 bodů, devět doskoků a šest asistencí, ale také sedm ztrát. Nedařilo se Kyriemu Irvingovi, který proměnil jen dvě střely z dvanácti a za 33 minut měl na kontě jen čtyři body a sedm přihrávek. Lídrem Bulls byl Zach LaVine s 29 body.

Phoenix porazil Minnesotu 116:107 a po pátém vítězství za sebou vede Západní konferenci. Cameron Johnson v dresu Suns nastřílel 29 bodů a trefil sedm trojek. Oklahoma přehrála 116:108 Orlando, s 34 body zazářil Shai Gilgeous-Alexander. V poraženém týmu předvedl Wendell Carter 30 bodů a 12 doskoků.

Výsledky zápasů NBA:
Brooklyn - Chicago 99:108
Miami - Golden State 116:109
Oklahoma City - Orlando 116:108
Phoenix - Minnesota 116:107.

Reklama