Hlavní obsah

Durant při volbě týmů pro Utkání hvězd NBA přenechal Jamesovi Hardena

Kevin Durant si při volbě hráčů pro Utkání hvězd NBA nevybral do svého týmu dosavadního spoluhráče Jamese Hardena, který ve stejný den přestoupil z Brooklynu do Philadelphie. Jméno trojnásobného krále střelců zámořské basketbalové ligy Hardena zbylo při čtvrtečním draftu kapitánů jako poslední v nabídce, takže hvězdný rozehrávač skončil v týmu LeBrona Jamese. Utkání hvězd je na programu 20. února v Clevelandu.

Foto: José Luis Villegas, ČTK/AP

James Harden (uprostřed) v zápase Brooklynu proti Sacramentu.

Článek

Durant a James jsou stejně jako vloni kapitány týmů, protože v jednotlivých konferencích obdrželi nejvíc hlasů od fanoušků. Ve formátu, kterým se All Star Game hraje od roku 2018, kapitáni rozhodují o složení svých týmů z vybraných hráčů.

James volil jako první z basketbalistů pro základní pětku a tým s ním vytvoří Janis Adetokunbo, Stephen Curry, Nikola Jokič a DeMar DeRozan. Durant, který se exhibice kvůli zranění aktivně nezúčastní, vybral sestavu Joel Embiid, Ja Morant, Andrew Wiggins, Trae Young, Jayson Tatum.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

James Harden ještě v dresu Brooklynu (vpravo) a Ayo Dosunmu z Chicaga.

S volbou náhradníků začínal Durant a Hardena opomíjel až do úplného konce. Z poslední dvojice si vybral nejlepšího obránce uplynulé sezony Rudyho Goberta s vysvětlením, že potřebuje v týmu velkého hráče - ačkoliv v Utkání hvězd zpravidla nejsou defenzivně ladění hráči vůbec potřeba.

Harden ve čtvrtek těsně před uzávěrkou přestupů zamířil do Philadelphie výměnou za Bena Simmonse, Setha Curryho a Andreho Drummonda. Tým změnil po 13 měsících. Podle televizní stanice ESPN si o výměnu řekl, ale chtěl to utajit kvůli obavám z negativních reakcí. Už loni si totiž vynutil odchod z Houstonu, za který nastupoval přes osm let.

Reklama

Související témata: