Hlavní obsah

Grinerová a spol. odehrály ve WNBA rekordní čtvrtinu, přesto se bály o výhru

Basketbalistky Phoenixu s hvězdami Brittney Grinerovou či Dianou Taurasiovou překonaly rekord WNBA v počtu bodů nastřílených v jedné čtvrtině, když ve čtvrteční duelu proti Connecticutu daly v úvodní desetiminutovce 45 bodů. Přes průběžné vedení o 21 bodů se nakonec proti týmu s bývalou oporou USK Praha Alyssou Thomasovou strachovaly o vítězství. Do poločasu totiž hráčky Mercury daly už jenom sedm bodů a dvě minuty před koncem vedly dokonce o jeden jediný (82:81). Třetí nejhorší celek zámořské ligy nakonec třetí tým tabulky přece jen porazil 90:84.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Brittney Grinerová v akci

Článek

Phoenix výkonem v první čtvrtině vylepšil o bod rekord New Yorku. Grinerová, jež se do ligy letos vrátila po loňském věznění v Rusku a na přelomu července a srpna si vybrala třízápasovou pauzu s cílem věnovat se duševnímu zdraví, přispěla k vítězství 21 body a 10 doskoky. Thomasová, nejlépe doskakující a přihrávající hráčka soutěže, byla tahounkou Sun s 20 body, 11 doskoky a osmi asistencemi.

Connecticutu nadále chybí kvůli přetržené achilovce další dosavadní opora USK Brionna Jonesová a od druhé minuty čtvrtečního duelu hrál bez zraněné nejlepší týmové střelkyně DeWanny Bonnerové. Lepší bilanci v lize mají jen New York a suverénní lídr Las Vegas, s kterým Connecticut v minulé sezoně prohrál finále.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.