Hlavní obsah

Hejková je opět basketbalovou Trenérkou roku na Slovensku

Trenérka basketbalistek USK Praha Natália Hejková získala na Slovensku ocenění pro nejlepšího kouče roku 2022. V anketě Slovenské basketbalové asociace zvítězila podeváté za sebou a celkově to byl její 22. triumf.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenérka USK Praha Natália Hejková se svými svěřenkyněmi na archivním snímku.

Článek

Devětašedesátiletá trenérka letos s pražským týmem získala třináctý titul v řadě, neuspěla s ním ale v domácím finálovém turnaji Evropské ligy, v němž USK skončil čtvrtý. "Nikdy to (ocenění) neberu jako samozřejmost, je to milá událost a ohlédnutí za minulou sezonou," citovala slovenská média Hejkovou. "V české lize jsme natáhly šňůru neporazitelnosti, ale v Eurolize jsme nedosáhly na to, co jsme chtěly," zhodnotila sezonu.

Na druhém místě v hráčské anketě se umístila její svěřenkyně Barbora Wrzesiňská, nyní již bývalou rozehrávačku USK těsně předčila Tereza Páleníková z Girony. Při čtvrtém triumfu Vladimíra Brodzianského z Joventutu Badalona za sebou obsadil čtvrté místo Jakub Mokráň z týmu českého mistra Opavy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.