Hlavní obsah

Hejkovou mrzela křeč, ale víc už hráčkám nechtěla vyčítat. Motivací USK musí být euroligový bronz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porážku o 20 bodů musely překousnout basketbalistky USK Praha v marné snaze doma vybojovat účast v euroligovém finále. Trenérku Natálii Hejkovou mrzelo, že v klíčový okamžik sezony jejímu týmu duel s tureckým Mersinem vůbec nevyšel. České šampionky se nyní snaží nachystat na nedělní zápas o 3. místo se Schiem a doufají, že historicky šestou účast klubu ve Final Four zakončí ziskem medaile.

Foto: David W Cerny, Reuters

Trenérka USK Natália Hejková uděluje pokyny svěřeňkyním v utkání s tureckým Mersinem.

Článek

„Byla jsem z páteční večerní porážky hodně smutná, protože jsme před naší plnou halou chtěly ukázat dobrý basketbal. Jenže jsme odehrály nejhorší zápas sezony, zejména v útočné fázi," líčila Hejková, podle níž na hráčky dolehl i tlak. „Nezvládly jsme ho. Nehrály jsme náš basket. Věděly jsme, že soupeřky budou nahecované, náš výkon ale fakt nebyl uvolněný. Dostavila se křeč," prohlásila.

Ve třetí i čtvrté čtvrtině dal její tým shodně jen devět bodů. „Bohužel nejsme ani v optimálním složení, protože Condeová a Voráčková se vracely po měsíční absenci a těsně před turnajem jsme přišly o střídající pivotku Fágbénléovou. Měla autonehodu, po čelním nárazu má tak zraněnou ruku, že nemůže nastoupit. Thomasová i Jonesová proti Mersinu musely hrát celých 40 minut, což se pak samozřejmě projeví, že nedají nějaký ten koš a udělají chyby," vysvětlovala trenérka, která zůstala u úzké rotace hráček.

V nedělním zápase od 17.00 h budou chtít české šampionky vybojovat po čtyřech letech euroligový bronz. V cestě jim ale stojí italské Schio, které v semifinále statečně vzdorovalo favorizovanému Fenerbahce a nakonec mu podlehlo jen 70:77. „Další těžký soupeř, který nás má přečtené. Budeme se muset vyrovnat například s tím, že na nás postaví zónu. Jednoznačně musíme vylepšit útok," tvrdila Hejková

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Teja Oblaková z USK a Laura Corneliusová z Mersinu.

Dobře věděla, že další kritika postrádá smysl a při dnu volna se spíš snažila tým USK povzbudit, aby držel pospolu. „Na sobotním tréninku jsem se snažila vytvořit lepší náladu a připravit tým na to, že nemá cenu si vyčítat, co kdo proti Mersinu pokazil, že se musíme motivovat směrem k neděli, že chceme medaili," podotkla Hejková.

Reklama