Hlavní obsah

Voráčkové návrat na palubovku pokazily fauly i porážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtyřech týdnech mohla Veronika Voráčková už zase hrát. Jenže návrat po zranění kolena jí pořádně zhořkl. Basketbalistkám USK Praha se sen o euroligovém triumfu na domácí půdě rozplynul před očima a česká reprezentantka se brzy v utkání s tureckým Mersinem dostala pod hrozbu vyfaulování. „Asi bych všechno nepískla, ale vyšlo to tak,“ komentuje třiadvacetiletá křídelnice, která se už během první poloviny dopustila čtyř nedovolených zákroků.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Jelena Dubljevićová z Mersinu a Veronika Voráčková z USK.

Článek

USK Praha zaostal v semifinálové bitvě Final Four Euroligy nakonec o celých dvacet bodů za tureckým Mersinem. Soupeřky byly úspěšnější ve střelbě i aktivnější pod košem. Podle Voráčkové, která odehrála třináct minut a proměnila první trojku USK, navíc byl hostující tým mnohem agresivnější. „Hrály do těla a já tam byla vždycky o něco později," připouští.

České šampionky šly do poločasové pauzy jen se čtyřbodovou ztrátou, po pauze ale nezachytily nástup Mersinu a přes pět minut trvající střelecký výpadek USK zápas definitivně rozhodl. „Chtěly jsme to otočit, bez přísunu bodů se ale nedá hrát," přiznává Voráčková. „Připravovaly jsme se na styl Mersinu, ale nedokázaly jsme dodržet plán, který jsme měly," lituje.

Pražský celek ve druhé dvacetiminutovce naprosto selhal v zakončení, za třetí i závěrečnou čtvrtinu dal shodně jen po devíti bodech. „Vůbec nám to tam nepadalo, všechny míče nám klouzaly. Byly jsme hodně nervózní, ale na to se nemůžeme vymlouvat, žádná z nás nehrála dnes zápas na Final Four poprvé," přiznává Voráčková, podle níž bude důležité dobře se nachystat na nedělní zápas se Schiem.

„Bude to úplně jiný soupeř a my musíme hrát daleko lépe," říká s vidinou šance na euroligový bronz pro USK po čtyřech letech.

Reklama