Hlavní obsah

Opora USK Praha Thomasová je podruhé nejlépe bránící hráčkou Evropské ligy

Americká opora basketbalistek USK Praha Alyssa Thomasová byla podruhé vyhlášena nejlépe bránící hráčkou Evropské ligy. Jednatřicetiletá mistryně světa figuruje také v nejlepší pětce soutěže, která vrcholí závěrečným turnajem v Praze. Individuální ocenění se poprvé předávala na slavnostním ceremoniálu, který hostil Letenský zámeček.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Americká opora basketbalistek USK Praha Alyssa Thomasová byla podruhé vyhlášena nejlépe bránící hráčkou Evropské ligy.

Článek

Nejlépe bránící hráčkou Euroligy byla Thomasová zvolena už v roce 2020, kdy se rovněž dostala do ideální sestavy. Do ní byla zařazena i loni.

V anketě o nejužitečnější hráčku soutěže skončila Thomasová druhá za Belgičankou Emmou Meessemanovou z Fenerbahce Istanbul, která útočí na pátý euroligový titul. Předchozí čtyři triumfy vybojovala s Jekatěrinburgem. Třetí místo obsadila Chelsea Grayová z Mersinu.

V prvním týmu hvězd jsou ještě další Američanka Breanna Stewartová z Fenerbahce a srbská reprezentantka Yvonne Andersonová z Bourges, které vypadlo ve čtvrtfinále.

Cenu pro nejlepšího trenéra si vysloužil Jorgos Dikaiulakos ze Schia. Nejlepší mladou hráčkou je jednadvacetiletá Francouzka Pauline Astierová z Bourges.

V anketách hlasovali euroligoví trenéři a kapitánky týmů, vybraní novináři a fanoušci.

USK se po páteční porážce s Mersinem utká v neděli o bronz s italským Schiem. V tureckém finále se střetnou Mersin a Fenerbahce Istanbul.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.